Κρίστιανσεν για όλα

Ο Τόμας Κρίστιανσεν ήταν ο προπονητής που ξεχώρισε στην περσινή σεζόν, αφού ψηφίστηκε ως κορυφαίος του Πρωταθλήματος Α’ Κατηγορίας.

Ο Δανός τεχνικός, στη δεύτερη του χρονιά στο νησί μας και στον πάγκο της ομάδας της ΑΕΚ, δηλώνει έτοιμος για τις νέες προκλήσεις που περιμένουν τον ίδιο και την ομάδα του.

Ο προπονητή της ομάδας της Λάρνακας μίλησε στην ιστοσελίδα της ΚΟΠ τόσο για την περσινή σεζόν όσο και για την επόμενη.

*Η πρώτη σας χρονιά στην Κύπρο ήταν εξαιρετική. Η ΑΕΚ τερμάτισε στην καλύτερη θέση στην ιστορία της και εσείς, ψηφιστήκατε κορυφαίος προπονητής. Όλα αυτά αυξάνουν τις ευθύνες για τη νέα χρονιά;

-«Η εμπειρία της περσινής χρονιάς ήταν εξαιρετική και στο τέλος, η προσπάθεια μας ανταμείφθηκε. Η σκληρή δουλειά και η μεγάλη προσπάθεια που έγινε από όλους, έφερε και τα αποτελέσματα. Ευχαριστώ όλους αυτούς που με ψήφισαν ως τον καλύτερο προπονητή. Όσον αφορά τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο, η ευθύνη μου είναι η ίδια όπως πέρσι, να οδηγήσω την ΑΕΚ στην πρώτη εξάδα με το τέλος της Α’ φάσης και στη συνέχεια, να διεκδικήσουμε την καλύτερη δυνατή θέση. Ως προπονητής ».

*Να περιμένουμε μια καλύτερη ΑΕΚ από ότι πέρσι; Μια ομάδα ικανή να διεκδικήσει τον τίτλο;

-«Έχουμε φτιάξει μια ομάδα εντός των δυνατοτήτων μας. Εμπιστεύομαι την ομάδα μου και ελπίζω πως θα καταφέρω να πάρω το μέγιστο δυνατό από κάθε ποδοσφαιριστή. Θα κάνουμε την προσπάθεια μας, βήμα με βήμα, προσπαθώντας να βελτιωθούμε από παιχνίδι σε παιχνίδι, διορθώνοντας τα λάθη μας. Καθημερινά προσπαθώ να κάνω ότι καλύτερο μπορώ για αυτή την ομάδα».

*Πλέον έχετε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για το Κυπριακό ποδόσφαιρο σε σχέση με πέρσι, που ήταν η πρώτη σας χρονιά. Σας ικανοποιεί το επίπεδο και η ανταγωνιστικότητα του Πρωταθλήματος μας;

-«Έχοντας μελετήσει και αναλύσει το Κυπριακό Πρωτάθλημα, οφείλω να πω πως με έχει εκπλήξει ευχάριστα. Είναι ένα ανταγωνιστικό Πρωτάθλημα με πολύ δυνατές ομάδες, ικανές να συμμετάσχουν στους ομίλους των Ευρωπαϊκών διοργανώσεων και μεταξύ των ομάδων αυτών είναι και η δική μου»

*Ποιες είναι οι προβλέψεις ή οι εκτιμήσεις σας για το νέο Πρωτάθλημα;

-«Νομίζω ότι δεν θα υπάρχουν πολλές διαφοροποιήσεις από πέρσι, σε σχέση με τη δυναμικότητα των ομάδων. Στις πρώτες θέσεις θεωρώ ότι θα βρίσκονται οι ίδιες ομάδες με πέρσι όπως το ΑΠΟΕΛ, το οποίο θεωρώ ότι είναι το φαβορί για το Πρωτάθλημα, ο Απόλλωνας, η Ομόνοια, η Ανόρθωση αλλά και η δική μου ομάδα η οποία θα προσπαθήσει να μπει στην πρώτη εξάδα που είναι και ο πρώτος στόχος ενώ θεωρώ πως και η ΑΕΛ θα διεκδικήσει θέση σε αυτό το γκρουπ».

*Με την περσινή σας προσπάθεια, δώσατε χαρά στον κόσμο της ΑΕΚ ο οποίος σε πολλούς αγώνες, έδωσε έντονο παρών…

«Ήταν πολύ σημαντική η βοήθεια που ο κόσμος της ΑΕΚ έδωσε στην ομάδα στην περσινή σεζόν. Εύχομαι αυτή η βοήθεια να είναι ακόμη μεγαλύτερη στο νέο Πρωτάθλημα. Μετά την ιστορική περσινή χρονιά που τερματίσαμε δεύτεροι, προσωπικά περιμένω πως ο κόσμος που θα έρχεται στο γήπεδο να μας βλέπει θα είναι περισσότερος. Το αξίζουν οι ποδοσφαιριστές. Ο κόσμος αποτελεί το δωδέκατο μας ποδοσφαιριστή και τον χρειαζόμαστε σε κάθε παιχνίδι».

Ευχαριστίες στους χορηγούς μας

"Alexander College/University of the West of England the highest ranking UK University offering degrees in Cyprus"

Join BetOnAlfa on FB