Την τελευταία αγωνιστική η πρόκριση

Παρόλο που η ΑΕΚ έκανε πολύ καλή εμφάνιση, ηττήθηκε από την ρουμάνικη Ενέρτζια στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του FIBA Europe Cup με 87-82. Η ΑΕΚ παραμένει ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης, άσχετα με το αποτέλεσμα του αγώνα της Αστάνα με την Σιγκάλ που θα γίνει την Τετάρτη (25/11), αφού αν νικήσει την τελευταία αγωνιστική με την Σιγκάλ στο Κόσοβο, τότε θα προκριθεί στην επόμενη φάση. Κορυφαίοι για τους νικητές ήταν οι Μακ και Ντίγκς που πέτυχαν από 14 πόντους ενώ για την ΑΕΚ ήταν ο Μακφάντεν ο οποίος σκόραρε 29 πόντους και ο Μπρέζετς με 17 πόντους.

Πολύ καλά ξεκίνησε στο πρώτο δεκάλεπτο η ΑΕΚ, παρόλο που η Ενέρτζια ήταν η ομάδα που σκόραρε πρώτη τρεις πόντους. Στην συνέχεια οι Λαρνακείς με πέντε σερί πόντους πήραν προβάδισμα στο σκορ καταφέρνοντας να το κρατήσουν μέχρι και την λήξη της περιόδου. Μάλιστα στο 9:05 οι "κιτρινοπράσινοι" προηγούνταν με 20-15, την μεγαλύτερη διαφορά που είδαμε στο παιχνίδι μέχρι εκείνο το χρονικό σημείο. Ωστόσο η ομάδα του Τόνι Κωνσταντινίδη μείωσε την διαφορά στους τρεις πόντους με το τέλος της περιόδου.

Στην δεύτερη περίοδο η Ενέρτζια μπήκε πιο δυνατά στο παρκέ και πέτυχε δεκαέξι πόντους περισσότερους απ' ότι η ΑΕΚ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να γυρίσει το παιχνίδι υπέρ της και να πάρει σημαντικό προβάδισμα με το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Το σκορ ήταν 46-33 με το τέλος της δεύτερης περιόδου.

Η ΑΕΚ ήταν σαφώς ανεβασμένη στην επανάληψη, πιο προσεκτική στις άμυνες και τις επιθέσεις της. Η ομάδα της Λάρνακας προσπάθησε να μειώσει το παιχνίδι, για να μπορέσει να πλησιάσει όσο το δυνατό πιο πολύ γίνεται στο σκορ, ώστε να διεκδικήσει κάτι από το παιχνίδι. Το τέλος της τρίτης περιόδου βρήκε την Ενέρτζια μπροστά στο σκορ με 64-57, με την ΑΕΚ να έχει μειώσει την μεταξύ τους διαφορά στους επτά πόντους.

Η τελευταία περίοδος ήταν και η τελευταία ευκαιρία για την ΑΕΚ να γυρίσει το παιχνίδι για να πάρει την νίκη. Η ομάδα της Λάρνακας πάλεψε και μείωσε αρκετά στο σκορ, στους τρεις πόντους, ένα περίπου λεπτό πριν την λήξη του αγώνα. Η Ενέρτζια ωστόσο έκανε σωστή διαχείριση του υπέρ της σκορ, καταφέρνοντας στο τέλος να πάρει την νίκη με 87-82.

Ενέρτζια (Αντώνης Κωνσταντινίδης)

Τρούπε 8 (2), Εζιουκγου 10, Αντρέι, Σάντα 4, Μιχούτι 4, Μακ 15 (2), Ραντοσάβλιεβιτς 11 (1), Χόρν 5 (1), Άκτας 9 (1), Γκουτοάια 8 (2), Ντίγκς 14 (1).

ΑΕΚ (Λίνος Γαβριήλ)

Παλάλας, Βον 9, Μπρέζετς 17, Πέτροβιτς 7 (1), Μακφάντεν 29 (6), Τρισόκκας, Γκίλινγκ 7 (1), Παντελή 13 (2).

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 17-20, 46-33, 64-57, 87-82