+4 και… ποιος την πιάνει! (φώτος)

Έστω και με αρκετή δόση δυσκολίας η ΑΕΚ κατάφερε να επικρατήσει 2-1 του σκληροτράχηλου Άρη και να πανηγυρίσει την 5η σερί της νίκη (13η φετινή). Με τη νέα της επιτυχία η ομάδα της Λάρνακας έφτασε στους 42 βαθμούς και δη στο +4 από τη δεύτερη θέση. 

Για τους γηπεδούχους δίκτυα βρήκαν οι Άλβες στο 55’ και Τέτε στο 70’ οποίος στην σέντρα που επιχείρησε έπιασε τον Νουρεντινόφσκι στο ύπνο (στην προσπάθεια του να μπλοκάρει πέρασε καθαρά η μπάλα τη γραμμή). Οι φιλοξενούμενοι που σε άλλη μια αναμέτρηση παρουσιαστήκαν ανταγωνιστικοί, ισοφάρισαν προσωρινά στο 64’ με εξαίσιο μακρινό σουτ του Ράντι. 

Το γεγονός ότι όλα τα γκολ σημειώθηκαν δεύτερο μισό του αγώνα καταδεικνύει ότι ο αγώνας κρίθηκε στις λεπτομέρειες και την αγωνιστική άνοδο των γηπεδούχων σε σχέση με το πρώτο. 

Καλό μπάσιμο και γρήγορος ρυθμός… 
Οι γηπεδούχοι με παιχνίδι κατοχής επιχείρησαν να επιβάλουν το ρυθμό τους ώστε να φτάσουν στο γρήγορο γκολ. Από τη μεριά τους οι φιλοξενούμενοι με πίεση ψηλά έκλεισαν σωστά τους διαδρόμους αναχαιτίζοντας σε μεγάλο βαθμό τη δημιουργία τους. Μάλιστα, αυτοί ήταν που στο 6’ δημιούργησαν την πρώτη καλή φάση με τον Μαραγκουδάκη από πλεονεκτική θέση να μην πιάνει το σουτ όπως ήθελε  και τη μπάλα να φεύγει παράλληλα έξω. 

Πτώση του Άλβες, αντίθετη άποψη ο Τράττου…
Στο 15’ η ΑΕΚ ζήτησε πέναλτι σε πτώση του Άλβες. Σε διεκδίκηση της μπάλας με τον συμπατριώτη του βραζιλιάνο Οζίας, ο δεύτερος έπεσε στο έδαφος και τα πτώση του τον ανέτρεψε. Υπήρχε επαφή όμως σημειώνεται πως η φάση ήταν κοντά στον Λεόντιο Τράττου και στον βοηθό. 

Καλή φάση με Κύπρου, όχι από Τόνιο…
Σε μια κόντρα αντεπίθεση στο 17’ ο Άρης έφτασε μια ανάσα από το γκολ με τον Κύπρου. Με την ταχύτητα του μπήκε στην περιοχή και από την κλειστή γωνιά επιχείρησε να νικήσει τον Τόνιο που με δυσκολία έδιωξε σε κόρνερ. Στο διάστημα αυτό οι «πράσινοι» της Λεμεσού  άσκησαν έντονη πίεση που τους απέφερε τρία κόρνερ. Μάλιστα στο 3ο, ο Αουρέλιο προσπάθησε την απευθείας εκτέλεση και η μπάλα κτύπησε στο δοκάρι και πέρασε έξω. 

Απάντηση με Άλβες στο 21’ 
Στην πρώτη εύστοχη  πάσα που βγήκε πίσω από την άμυνα του Άρη ο Άλβες βγήκε σε πλεονεκτική θέση όμως το πλασέ που επιχείρησε έφυγε παράλληλα έξω. Αυτή ήταν και η καλύτερη φάση των γηπεδούχων μέχρι εκείνο το σημείο στο ματς.  

Αφετηρία επιθετικού μονόλογου…
Από την φάση του Άλβες και έπειτα η ΑΕΚ ανέλαβε πλήρως τον έλεγχο του παιχνιδιού έχοντας κατά μεγάλο ποσοστό την μπάλα στα πόδια της. Παρόλα αυτά, δεν κατάφερε να γίνει ιδιαίτερα απειλητική μπροστά στην εστία του Νουρεντινόφσκι. 

Αλτρουιστής ο Τέτε… 
Στο 44’ ο Άλβες βρήκε τον Τέτε οποίος με την ταχύτητά του μπήκε στην περιοχή όμως αντί να τελειώσει τη φάση ο ίδιος επέλεξε να ξάνει γύρισμα προς τον Εγγλέζου οποίος δεν πρόλαβε. Κέρδος ήταν ένα κόρνερ που έδιωξε με υπερένταση ο Νουτεντινόφσκι.   

Δυνατά όπως το πρώτο…
Με διάθεση για γρήγορο ρυθμό μπήκαν στην επανάληψη οι δύο ομάδες. Όπως το πρώτο η ΑΕΚ μπήκε πιο δυνατά ωστόσο με τη σειρά του ο Άρης με το που έβγαινε μπροστά γινόταν επικίνδυνος!

Δημιούργησε ρήγμα και 1-0 στο 55' 
Κυκλοφόρησε με ταχύτητα την μπάλα, ο Ορτίθ έκανε το ρήγμα και ο Άλβες σωστά τοποθετημένος νίκησε τον Νουρεντινόφσκι ανοίγοντας το σκορ.  Με το γκολ που σημείωσε ο βραζιλιάνος έφτασε τα 11 στο πρωτάθλημα (11 στα τελευταία δέκα παιχνίδια).  Πετυχαίνοντας το ζητούμενο οι γηπεδούχοι έψαξαν και ένα δεύτερο γκολ για να ξεγνοιάσουν.

Ξαφνικός κεραυνός και 1-1 στο 64' 
Κόντρα στη ροή του αγώνα ο Άρης έφερε το ματς στα ίσα με τον Ράντι. Ο μεσοεπιθετικός της «ελαφράς ταξιαρχίας» δοκίμασε το πόδι του και με δυνατό σουτ από μακρινή απόσταση έστειλε τη μπάλα να καρφωθεί στο παραθυράκι της εστίας του Τόνιο.  Όπως αναμενόταν η ισοφάριση έδωσε νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι. 

Τραγικό λάθος Νουρεντινόσφκι και 2-1 στο 70'…
Εκεί που έδειχνε να τα βρίσκει σκούρα ο Νουρεντινόσφκι σε σέντρα του Τέτε υπέπεσε σε τραγικό λάθος και 2-1. Σε μια κατά τα φαινόμενα εύκολη μπαλιά η μπάλα έφυγε από τα χέρια του Σκοπιανού και πέρασε την γραμμή. Ο βοηθός έδειξε αμέσως την σέντρα μιας και ξεκάθαρα πέρασε ολόκληρη. 

Τον απόλυτο έλεγχο και ευκαιρίες για τρίτο…
Με τον Άρη να δείχνει ότι σταδιακά έμενε από δυνάμεις η ΑΕΚ έλεγξε πλήρως το παιχνίδι. Μάλιστα, δημιούργησε δυο κλασικές ευκαιρίες στο τελευταίο 10λεπτο για να πετύχει τρίτο γκολ και να καθαρίσει με τους Τομάς (μακρινό σουτ) και Άλβες (με πλασέ μέσα από την μικρή περιοχή.)

ΑΕΚ: Τόνιο, Μαρσίνιακ, Νίνου, Καταλά, Ορτίθ, Λαρένα (75' Λαμπάν), Τομάς, Τετέ, Εγγλέζου (69' Μυτίδης), Μπόλιεβιτς, Άλβες (85' Μοντέιρο)

ΑΡΗΣ: Νουρεντινόφσκι, Οζίας, Μποργκ, Θεοφίλου (79' Κυριάκου), Ευσταθίου, Χριστοφόρου, Αουρέλιο (86' Πούλπο), Παναγή (60’ Μπαγκουρα), Κύπρου, Ράντι, Μαραγκουδάκης.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Νίνου, Εγγλέζου (4η), Τομάς / Αουρέλιο, Μαραγκουδάκης 

**Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Λεόντιος Τράττου με βοηθούς τους Αριστείδη Χρίστου και Νίκο Καλησπέρα. 

**Τα 11 γκολ στο πρωτάθλημα έφτασε το Άλβες.

**Πρώτο γκολ για τους Τέτε (ΑΕΚ) και Ράντι (Άρη) στο πρωτάθλημα. 

**Στο παιχνίδι του α' γύρου η ΑΕΚ επικράτησε 0-1 χάρη σε γκολ του Μαρτσίνιακ. 

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ – 17Η:  Άρης – ΑΠΟΕΛ / ΕΝΠ - ΑΕΚ