Αυτή είναι η αντίπαλος της ΑΕΚ στους "16"

Κόντρα στην Φράπορτ Σκάιλαϊνερς Φρανκφούρτης θα αγωνιστεί η ΑΕΚ στην φάση των "16" του FIBA Europe Cup. Σίγουρα πρόκειται για μία αρκετά δυνατή ομάδα, που μετράει 12 νίκες σε αντίστοιχες αναμετρήσεις μέχρι στιγμής στην Ευρώπη. Για να προκριθεί μία εκ των δύο ομάδων στην προημιτελική φάση του FIBA Europe Cup θα πρέπει να συμπληρώσει δύο νίκες στα μεταξύ τους παιχνίδια. 

Ο πρώτος αγώνας είναι προγραμματισμένος να γίνει στην Γερμανία στις 17 Φεβρουαρίου, με τον δεύτερο αγώνα να γίνεται στην Λάρνακα στις 24 Φεβρουαρίου. Εάν δεν ξεκαθαρίσει η υπόθεση πρόκρισης, τότε οι δύο ομάδες θα τεθούν και για τρίτη φορά αντιμέτωπες μεταξύ τους στις 2 Μαρτίου, στην Γερμανία. 

Η μέχρι τώρα πορεία της Σκάιλαϊνερς στο FIBA Europe Cup

Στην πρώτη φάση του FIBA Europe Cup η Σκάιλαϊνερς συμμετείχε στον 7ο όμιλο, όπου πέτυχε έξι νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις και τερμάτισε στην πρώτη θέση του ομίλου. Έπειτα κληρώθηκε και πάλι στον 7ο όμιλο, της φάσης των "32" αυτή την φορά, συνεχίζοντας το εντυπωσιακό της σερί με ακόμα έξι νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια! Έτσι η ομάδα της Γερμανίας κατέλαβε και πάλι την  πρώτη θέση, με 12 βαθμούς και προκρίθηκε στην φάση των "16". 

Ποια είναι η Σκάιλαϊνερς Φρανκφούρτης

Η Σκάιλαϊνερς, που πλέον ονομάζεται Φράπορτ Σκάιλαϊνερς λόγω διαφήμισης στο όνομα της, έχει ως έδρα την πόλη της Φρανκφούρτης στην Γερμανία. Ιδρύθηκε το 1999 και αγωνίζεται στην πρώτη κατηγορία του Γερμανικού πρωταθλήματος. Τα χρώματα της είναι το μπλε, το λευκό και το πορτοκαλί ενώ αγωνίζεται στο Φράπορτ Αρένα με χωρητικότητα 5000 θεατών. 

Η προσεχής αντίπαλος της ΑΕΚ στην Ευρώπη μετράει δύο κατακτήσεις τίτλων στην ιστορία της. Ένα Κύπελλο Γερμανίας το 2000 και ένα Πρωτάθλημα Γερμανίας το 2004. Στο φετινό πρωτάθλημα Γερμανίας η Σκάιλαϊνερς βρίσκεται στην 4η θέση έχοντας 28 βαθμούς, ενώ μετράει 14 νίκες και 5 ήττες σε 19 αγωνιστικές. 

Στο περσινό EuroChallenge (η διοργάνωση που αντικαταστήθηκε από το FIBA Europe Cup φέτος) η Σκάιλαϊνερς τερμάτισε στην τέταρτη θέση. Μάλιστα είχε ηττηθεί στον μικρό τελικό από την ρουμάνικη Ενέρτζια, που είχε ως προπονητή τον κύπριο Αντώνη Κωνσταντινίδη!

Από ιστοσελίδα ΚΟΚ