Δύο ντέρμπι και (πάρα) πολλά σενάρια

Αγωνιστική με… άρωμα πλέι οφ είναι η 23η που αρχίζει αύριο και ολοκληρώνεται την Δευτέρα, αφού περιλαμβάνει δύο… ματσάρες, μια στο «ΓΣΠ» και μια στο «ΓΣΖ».

Το Σάββατο το τυπικά γηπεδούχο ΑΠΟΕΛ θα υποδεχθεί την Ομόνοια και την Κυριακή η ΑΕΚ θα φιλοξενήσει την Ανόρθωση, με τις τέσσερις από τις πέντε πρώτες ομάδες του πρωταθλήματος να παίζουνε μαζί. Έτσι, κάθε… ανεβοκατέβασμα στον βαθμολογικό πίνακα είναι πιθανό.

Πριν την έναρξη της αγωνιστικής, ο βαθμολογικός πίνακας αναφέρει:

  1. ΑΠΟΕΛ 50
  2. ΑΕΚ 49
  3. Ανόρθωση 48
  4. Απόλλωνας 43
  5. Ομόνοια 40

**Σε περίπτωση νίκης του, το ΑΠΟΕΛ θα ανέβει στους 53 και θα προτιμά μια ισοπαλία στο «ΓΣΖ», για να είναι στο +3 από ΑΕΚ και +4 από Ανόρθωση.

**Σε περίπτωση ισοπαλίας ή ήττας του, θα κινδυνεύει να χάσει την πρωτιά είτε απ’ την ΑΕΚ είτε απ’ την Ανόρθωση αφού υστερεί και στην ισοβαθμία απ’ τις δύο ομάδες.

**Η Ανόρθωση με ήττα της θα κινδυνεύει να βρεθεί πέντε βαθμούς μακριά απ’ την κορυφή, σε περίπτωση νίκης του ΑΠΟΕΛ ενώ δεδομένα θα βρίσκεται και στο -4 απ’ την ΑΕΚ.

**Ενώ με νίκη της, θα ελπίζει σε ήττα ή ισοπαλία του ΑΠΟΕΛ για να ανέβει απ’ την 3η στην 1η θέση. Με ισοπαλία του ΑΠΟΕΛ θα είναι ισοβαθμία, όμως η Ανόρθωση υπερτερεί λόγω της νίκης στο «ΓΣΠ».

**Σε περίπτωση ισοπαλίας στο «ΓΣΖ» και ήττας του ΑΠΟΕΛ απ’ την Ομόνοια, τότε ΑΕΚ και ΑΠΟΕΛ θα ισοβαθμήσουν στην πρώτη θέση, με την ομάδα της Λάρνακας να έχει πλεονέκτημα αφού μετρά μια εντός έδρας ισοπαλία και μια εκτός έδρας νίκη στα μεταξύ τους παιχνίδια.

**Με νίκη της η Ομόνοια θα ανέβει στους 43 βαθμούς και θα προτιμά να μην κερδίσει η Ανόρθωση, για να είναι στο -5 ή έστω στο -6 απ’ την 3 η θέση.

**Με ενδεχόμενες ισοπαλίες σε «ΓΣΠ» και «ΓΣΖ», τότε ο Απόλλωνας θα μπορεί να είναι ευνοημένος της αγωνιστικής, νοουμένου ότι θα κερδίσει τον Ερμή αφού θα αυξήσει την διαφορά απ’ την Ομόνοια και θα μειώσει απ’ τις τρεις πρώτες θέσεις.