Δύο χρονιές γεμάτες ομοιότητες και μια μεγάλη διαφορά

Η περσινή και η φετινή χρονιά, φαινομενικά είναι ολόιδιες για την ΑΕΚ , μόνο που υπάρχει μια μεγάλη, μια τεράστια διαφορά.

Η ομάδα της Λάρνακας, τόσο πέρσι όσο και φέτος είχε την ίδια πορεία στις εγχώριες διοργανώσεις. Δεύτερη θέση πίσω από το ΑΠΟΕΛ στο πρωτάθλημα, παλεύοντας μέχρι τέλους για τον τίτλο και αποκλεισμός στα ημιτελικά του Κυπέλλου, χωρίς μάλιστα ήττα αλλά με δύο ισοπαλίες.

Ποια είναι η διαφορά; Ο τρόπος που αντιμετώπισαν εντός και εκτός ομάδας το φινάλε της σεζόν. Πέρσι, η 2η θέση και η έξοδος στην Ευρώπη πανηγυρίστηκε δεόντως ενώ φέτος, ακόμα και σήμερα υπάρχουν σκυμμένα κεφάλια. Η ομάδα της Λάρνακας για δεύτερη σερί χρονιά τερματίζει στην 2η θέση πίσω από το ΑΠΟΕΛ, όμως το γεγονός ότι φέτος δεν πανηγυρίζεται, κάτι που έγινε πέρσι, αποδεικνύει το μέγεθος που έχει πλέον η ΑΕΚ.

Δεν συμβιβάζεται με καλές πορείες, δεν πανηγυρίζει με την έξοδο στην Ευρώπη ούτε με την σώμα με σώμα διεκδίκηση των τίτλων. Πλέον η ομάδα της Λάρνακας αξιώνει τίτλους και αυτό πιστώνεται κατά κύριο λόγο στην διοίκηση της ομάδας η οποία έχει καταφέρει όχι μόνο να μετατρέψει, αλλά και να σταθεροποιήσει την ΑΕΚ στην ελίτ των μεγάλων.