Μια ιστορία για τον "Τρίσκο" που εξηγεί πολλά...

Ο Ιβάν Τρισκόφσκι μπορεί να έκανε… όργια με την φανέλα του ΑΠΟΕΛ και τότε να έγινε καθολικά αποδεκτός ως παίκτης τοπ επιπέδου για τα Κυπριακά δεδομένα, ωστόσο τα διαπιστευτήριά του τα έδειξε ένα χρόνο νωρίτερα.

Σεζόν 2009-10 και η Ένωση αποκτά με την μορφή δανεισμού από τον Ερυθρό Αστέρα τον νεαρό τότε (22 ετών) Ιβάν.  Ο παίκτης… δένει αρμονικά με τον έτερο φορ Ντίτερ Φαν Τόρναουτ και οι «βυσσινί» πραγματοποιούν πολύ καλή χρονιά, εξασφαλίζοντας με άνεση την παραμονή.

Στο φινάλε της σεζόν και εκεί που το ενδιαφέρον τελείωσε αφού η Ένωση κέρδισε και μαθηματικά την παραμονή της, θα περίμενε κανείς οι παίκτες να το ρίξουν στον… τουρισμό. Οι πειρασμοί είναι πολλοί άλλωστε στον Παραλίμνι, ιδίως όταν… ανοίξει ο καιρός και αρχίσει να γεμίζει ζωή η περιοχή.

Μία ημέρα μετά από ένα αδιάφορο παιχνίδι στο οποίο ο «Τρίσκο» είχε αγωνιστεί ως βασικός, μια παρέα 4-5 ατόμων, φίλων της Ένωσης γευμάτιζε για μεσημεριανό σε εστιατόριο στον Πρωταρά, όταν είδαν από μακριά κάποιον με παντελονάκι και φανέλα (προπόνησης) της ΕΝΠ να κάνει τροχάδι, να σταματά για τεντώματα, να ρυθμίζει το χρονόμετρό του και να αρχίζει ξανά τρέξιμο.

Από μακριά δεν κατάλαβαν ποιος ήταν και φαντάστηκαν ότι κάποιος από τους μικρούς παίκτες της ομάδας θα ήταν, που δεν αγωνίστηκε την προηγούμενη ημέρα και είπε να τρέξει για να διατηρηθεί.  Όταν πλησίασε, είδαν τον Τρισκόφσκι λουσμένο στον ιδρώτα, με τον ήλιο να τον χτυπά κατά κούτελα και έμειναν με το στόμα ανοικτό.

Ένας παίκτης που μετρούσε σχεδόν 30 παιχνίδια στα πόδια του, που η σεζόν σχεδόν είχε ολοκληρωθεί, που και ο ίδιος ήξερε ότι δεν θα έμενε άλλο στην ΕΝΠ αφού ο δανεισμός του τελείωνε, έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει σαν επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, αντιστεκόμενος στους πειρασμούς της καλοπέρασης.

Και όταν ένας 22χρονος σκέφτεται με αυτό τον τρόπο, φανερώνει την παιδεία με την οποία έχει μεγαλώσει. Και εξηγεί το πώς απ' τα αζήτητα του Αστέρα πραγματοποίησε τέτοια καριέρα...