Αντί να ανθίσει… μάρανε

Στο μεγαλύτερο διάστημα της σεζόν, η ΑΕΚ διατηρήθηκε στις προπορευόμενες θέσεις χάρις στην συνέπεια του Αντρέ Άλβες.

Ο Βραζιλιάνος φορ, μετά τις πρώτες 5-6 αγωνιστικές σκόραρε με συνέπεια και… οδηγούσε εκ του ασφαλούς την ομάδα του προς την κατάκτηση του τίτλου. Το πρόβλημα άρχισε να υπάρχει όταν ο Άλβες  σίγησε. Απ’ όταν μπήκε η άνοιξη δηλαδή, όταν αντί να… ανθίσει, ο φορ της ΑΕΚ… μάρανε.

Απ’ τις 2 Μαρτίου μέχρι και το τελευταίο παιχνίδι με το ΑΠΟΕΛ, ο Αντρέ Άλβες σκόραρε μόλις δύο φορές σε σύνολο έντεκα αγώνων. Απολογισμός ιδιαίτερα φτωχός…

Βρήκε δίκτυα στην νίκη με 1-0 εκτός έδρας απέναντι στην Ανόρθωση και στην νίκη με 2-0 εντός έδρας με την Νέα Σαλαμίνα. Δεν βρήκε τον δρόμο προς τα δίκτυα στην νίκη με 3-0 κόντρα στον Ερμή εκτός, στο ισόπαλο 2-2 με τον Απόλλωνα εντός, στην ήττα με 0-3 από το ΑΠΟΕΛ, στην νίκη 0-1 απέναντι στην Ομόνοια, στα δύο παιχνίδια Κυπέλλου με την Ομόνοια που έμειναν στο 0-0, στο ισόπαλο 2-2 με τον Απόλλωνα εκτός, στην νίκη με 3-2 απέναντι στην Ανόρθωση και στην ήττα 2-0 από το ΑΠΟΕΛ στο «ΓΣΠ».

Από τα εννέα παιχνίδια που ΔΕΝ σκόραρε ο Άλβες, η ΑΕΚ μέτρησε μόλις τρεις νίκες, είχε τέσσερις ισοπαλίες και δύο ήττες στα παιχνίδια με το ΑΠΟΕΛ, που έκριναν τον πρωταθλητή.