Κάποιοι είναι εύκολοι... μόνο στα χαρτιά

Ούσα 9η ισχυρή σε σύνολο 98 ομάδων θα ξεκινήσει το φετινό της ευρωπαϊκό οδοιπορικό η ΑΕΚ. Έτσι, με τα 9.435 μόρια ως συνολική συγκομιδή, η κλήρωση της 20ης Ιουνίου αναμένεται να της επιφέρει «βατούς» αντιπάλους από όχι και τόσο προηγμένα πρωταθλήματα. 

Θυμίζουμε πως στην διαδικασία του 1ου προκριματικού θα συμπεριληφθούν οι 28 κυπελλούχες των χωρών από την 27η έως την 54η θέση, οι 35 δευτεραθλήτριες των χωρών από την 18η έως την 53η θέση (εκτός του Λίχτενσταϊν) και οι 35 τριταθλήτριες των χωρών από την 16η έως την 51η θέση (εκτός του Λίχτενσταϊν). Σε περίπτωση πρόκρισης θα συνεχίσει να κατέχει θέση ισχύος και στον 2ο προκριματικό (...όχι όμως στον 3ο). 

Πιθανοί προορισμοί στον α' προκριματικό είναι 26 χώρες: Λουξεμβούργο, Λιθουανία, Ισραήλ, Σλοβενία, Σλοβακία, Μάλτα, Μολδαβία, Π.Γ.Δ.Μ, Νήσοι Φαρόε, Σαν Μαρίνο, Ανδόρα, Γιβραλτάρ, Αρμενία,  Ουγγαρία, Βόρειος Ιρλανδία, Γεωργία, Εσθονία, Βοσνία, Ανδόρα, Ιρλανδία, Μαυροβούνιο, Φιλανδία, Λετονία, Ουαλία, Αλβανία, Καζακστάν.

Το καλύτερο στην προσπάθεια για ιδανική αρχή είναι ν' αποφύγει ομάδες από Σκανδιναβία και πρώην Σοβιετική Ένωση που θα είναι πιο έτοιμες αγωνιστικά καθώς τα εθνικά τους πρωταθλήματα είναι σε εξέλιξη.

Με απλά λόγια οι ομάδες θα ήταν ιδανικό να μην κληρωθεί: Ορντάμπασι (Καζακστάν), Σούντουβα (Λιθουανία), Ροβάνιεμι (Φινλανδία), Γιέλγκαβα (Λετονία), Άτλαντας (Λιθουανία), Σπάρτακς Γιούρμαλα (Λετονία), Ίνφονετ (Εσθονία). Επίσης, πάντοτε επικίνδυνη είναι η ΜΤΚ Βουδαπέστης (Ουγγαρία) που αρχίζει υποχρεώσεις μέσα Ιούλη.

Δείτε πιο κάτω τους πιθανούς αντιπάλους: