Europa... η ιδανική κλήρωση

Για να αποκλειστεί μια Κυπριακή ομάδα απ' τον πρώτο προκριματικό του Europa League θα πρέπει να... κοιμηθεί ο ποδοσφαιρικός Θεός. Η σοβαρότητα είναι το στοιχείο που χαρακτηρίζει την ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια και από τώρα - χωρίς να ξέρουμε τον αντίπαλο - μπορούμε να πούμε με αυτοπεποίθηση ότι θα πάρει την πρόκριση στον δεύτερο προκριματικό.

Άλλο η λογική, όμως, και άλλο η πραγματικότητα γι' αυτό δεν θα χάλαγε κανένα αν ερχόταν και μια ευνοϊκή κλήρωση που θα έκανε τα πράγματα εντελώς απλά. Υπάρχουν κάποιες ομάδες στους αδύνατους που για διάφορους (αγωνιστικούς και μη) λόγους θα ήταν καλό να τις αποφύγει η ΑΕΚ. Υπάρχουν, από την άλλη, και οι ιδανικοί προορισμοί.

Τέτοιος θα ήταν για την ομάδα της Λάρνακας το Γιβραλτάρ. Η Europa FC είναι η δεύτερη πιο αδύναμη ομάδα που θα παίξει φέτος στην Ευρώπη, με συντελεστή 0.200 βαθμούς.

Υπάρχει, όμως, ένα στοιχείο που την καθιστά εκ των ιδανικών αντιπάλων αν όχι τον ιδανικότερο: Η σύνδεση με την Ισπανία. Σύμφωνα με τα στοιχεία που βρίσκουμε στο διαδίκτυο, οι περισσότεροι παίκτες της ομάδας είναι Ισπανοί. Αυτό θα έκανε πολύ εύκολη τη δουλειά του Τσάβι Ρόκα (και του νέου προπονητή) για κατασκοπεία και συγκέντρωση πληροφοριών.

Πρέπει επίσης να πούμε πως η Europa FC τερμάτισε δεύτερη στο πρωτάθλημα του Γιβραλτάρ, έντεκα βαθμούς πίσω απ' την πρωταθλήτρια. Αυτό λέει τα πάντα για την δυναμικότητά της.

Το πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε στις 22 Μαΐου, επομένως είναι ελάχιστες και οι μέρες ξεκούρασης που έχουν οι παίκτες της. Η Europa FC, λοιπόν, έχει το πλήρες... πακέτο για μια εύκολη πρόκριση από πλευράς ΑΕΚ.

* Στην φωτογραφία είναι το Victoria Stadium, έδρα της ομάδας με χωρητικότητα 5000.