Αρχή στην Ευρώπη: Η Κύπρος και οι άλλες τρεις

Το 2016/17 ξεκινά και επίσημα σε λίγες μέρες, με τις ομάδες μας να μπαίνουν στη μάχη της Ευρώπης. Η Ομόνοια παίζει με Μπάναντς, η ΑΕΚ με Φολγκόρε και το ΑΠΟΕΛ με New Saints πιθανότατα (αλλιώς με Τρε Πένε). Πιο κάτω επιχειρούμε μια διαφορετική προσέγγιση των αγώνων, όχι από την πλευρά των συλλόγων αλλά από την πλευρά της Κύπρου.  

Η χώρα μας αυτή την στιγμή είναι 19η στην κατάταξη της UEFA με 22.175 βαθμούς.

Η Αρμενία από όπου προέρχεται η αντίπαλος της Ομόνοιας είναι 48η με 4.125 βαθμούς.

Το Σαν Μαρίνο από όπου προέρχεται η αντίπαλος της ΑΕΚ είναι 54ο - δηλαδή στην τελευταία θέση - με 0.333 βαθμούς.

Η Ουαλία από όπου προέρχεται η αντίπαλος του ΑΠΟΕΛ είναι 51η με 3.500 βαθμούς. (Αν γίνει έκπληξη και προκριθεί η Τρε Πένε, πρόκειται για ομάδα επίσης απ' το Σαν Μαρίνο).

Προφανώς είναι και οι τρεις χώρες που δεν πρόκειται να πλησιάσουν στα επόμενα (πολλά) χρόνια την Κύπρο στην κατάταξη, επομένως από αυτή την οπτική δεν υπάρχει ενδιαφέρον. Όμως βλέπουμε πως είναι και οι τρεις χώρες που είναι πολύ χαμηλά στη λίστα και αυτό σημαίνει πως έχουμε ως Κύπρος την ευκαιρία για ένα θετικό ξεκίνημα με τρεις προκρίσεις.

Αυτά ως πρώτη εικόνα για την προοπτική της φετινής σεζόν για την Κύπρο. Θα παρακολουθούμε την προσπάθεια των ομάδων μας και ανά τακτά διαστήματα θα κάνουμε την ανάλυση για όποια θετικά ή αρνητικά προκύπτουν... 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα δεδομένα και η προοπτική στην Ευρώπη