Καθάρισε από το πρώτο και βλέπει τον επόμενο (φώτος)

Έχοντας ξεκάθαρη ποιοτική διαφορά έναντι της Φολγκόρε,  η ΑΕΚ καθάρισε από το πρώτο ματς την υπόθεση πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League επικρατώντας 3-0. Τα τρία γκολ σημειώθηκαν στο α’ μέρος από τους Τρισκόφσκι (22’,34’) και Άλβες (31’).   

O αγώνας δεν χρήζει ιδιαίτερης ανάλυσης αφού σε όλο το 90λεπτο η ομάδα της Λάρνακας έλεγχε τον αγώνα δημιουργώντας σωρεία ευκαιριών και για περισσότερα γκολ. 

Εμφανώς ανώτερη…
Δείγμα της ποιοτικής και αγωνιστικής της ανωτερότητας η ΑΕΚ πίεσε από τα πρώτα λεπτά την Φολγκόρε ψάχνοντας ένα γρήγορο γκολ. Μέσα σε έξι λεπτά κέρδισε δυο κόρνερ ενώ απώλεσε μια καλή ευκαιρία με τον Άλβες. Στην συνέχεια ακολούθησαν δυο καλά σουτ των Λαμπάν στο 13’ και Τρισκόφσκι όπου η ΑΕΚ έφτασε μια ανάσα από το 1-0. 

Επιβεβαίωση υπεροχής και… 1-0 με Τρισκόφσκι
Γυροφέρνοντας συνεχώς την άμυνα της Φολκόρε η ΑΕΚ κατάφερε στο 22΄ ν’ ανοίξει το σκορ. Ο Ηλίας Χαραλάμπους μετά από εκτέλεση φάουλ σε καλό σημείο ανάγκασε τον Μονταρίνι να διώξει ασταθώς και ο Τρισκόφσκι από κοντά πήρε το «ριμπάουντ» και με δυνατό πλασέ άνοιξε το σκορ. 

2-0 με Άλβες και βάζεις πρόκρισης…
Έχοντας πλέον αναλάβει τον πλήρη έλεγχο της αναμέτρησης η ΑΕΚ στο 31’ σημείωσε δεύτερο γκολ θέτοντας από το πρώτο ματς τις βάσεις πρόκρισης. Μετά από βαθιά μπαλιά στην πλάτη  της άμυνας της Φολγκόρε ο Άλβες βγήκε σε θέση τετ-α-τετ που με αρχοντικό στιλ πέτυχε το 2-0. 

Όμορφα και απλά 3-0 με Τρισκόφσκι…
Λίγα μόλις λεπτά από το γκολ που σημείωσε η ΑΕΚ ανέβασε το δείκτη του σκορ σε 3-0. Σε μια ωραία συνεργασία των Λαρένα και Μιντίκκη ο δεύτερος έδωσε πλάγια στον κενό χώρο στον Τρισκόφσκι που με δυνατό βολέ -κάρφωσε- για τρίτη φορά στα δίκτυα της Φολκόρε. 

Απόλυτος έλεγχος και σταδιακά έριξε στροφές…
Έχοντας πετύχει το ζητούμενο από το α’ μέρος στην επανάληψη ΑΕΚ απλά έλεγξε το παιχνίδι, ενώ σταδιακά έριξε στροφές. Αυτό το σκηνικό όμως δεν επηρέασε την επιθετικότητα της αφού αυτή ήταν η ομάδα που φαινόταν ότι είχε το πρώτο και τελευταίο λόγο για να πετύχει γκολ. Η Φολγκόρε από την άλλη ήταν άφαντη επιθετικά. 

ΑΕΚ: Ταουντούλ, Χαραλάμπους (84’ Εγγλέζου), Μιντίκκης, Καταλά, Μοϊσόφ (73’ Μουρίγιο), Λαρένα, Λαμπάν, Τομάς, Τέτε (63' Χαλαμπίδης), Τρισκόφσκι, Άλβες

Φολγκόρε: Montanari, Righi (69' Brolli), Nucci (59' Angelini), Muccini, Traini, Bezzi (86' Rossi), Perrotta, Genestreti, Hirsch, Quintavalla, Camillini

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: - / Righi, Traini, Angelini, Camillini 

-Ντεμπούτο στον πάγκο της ΑΕΚ πραγματοποίησε ο Ισπανός τεχνικός Μανόλο Ινιάκεθ. 

-Nτεμπούτο σε επίσημο παιχνίδι πραγματοποίησε ο Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης. 

Την περιγραφή του αγώνα ανάμεσα σε ΑΕΚ και Φολγκόρε προσφέρουν

«Alexander College/University of the West of England the highest ranking UK University offering degrees in Cyprus»

Join BetOnAlfa on FB