Μπαίνει στα βαθιά

Με δεύτερη νίκη επί της Κλίφτονβιλ και την τέταρτη συνεχόμενη στο Γιουρόπα Λιγκ, κάτι που αποτελεί και ρεκόρ για την ομάδα της Λάρνακας, η ΑΕΚ προχωρά στην επόμενη φάση όπου θα αντιμετωπίσει την Σπαρτάκ Μόσχας, σαφώς μια ανώτερη ομάδα από αυτές που κλήθηκε να παίξει μέχρι σήμερα.

Σε βαθιά νερά πλέον θα κινηθεί η ΑΕΚ αφού η επόμενη της αντίπαλος είναι μία ομάδα με μεγάλη εμπειρία στα ευρωπαϊκά κύπελλα και με πολλαπλάσιο μπάτζετ σε σχέση με την Κυπριακή ομάδα.

Ο Ιμανόλ Ιντιάκεθ εκμεταλλεύτηκε το σκορ του πρώτου αγώνα και χθες πραγματοποίησε πολλές αλλαγές για να πειραματισθεί ενόψει αυτού του παιχνιδιού. Είδε την αναμέτρηση ως ευκαιρία για να δει κάποια πράγματα και πως συμπεριφέρεται η ομάδα με διαφορετική τακτική.

Αρχικά ξεκίνησε τον αγώνα με τρεις αμυντικούς, πέντε μέσους και δύο ευκίνητους επιθετικούς, κάτι που δεν δοκίμασε μέχρι χθες. Στο δεύτερο μέρος τροποποίησε το σχήμα σε 4-1-4-1 βάζοντας τον Μπόλιεβιτς "άγκυρα" μπροστά από τα στόπερ και τον Άλβες στη κορυφή. Σίγουρα ο Ισπανός τεχνικός έβγαλε τα δικά του συμπεράσματα από αυτές τις δοκιμές ενόψει του δύσκολου αγώνα που έρχεται.

Ο ίδιος άλλωστε μετά το τέλος του αγώνα εμφανίστηκε ευχαριστημένος που οι ποδοσφαιριστές του μπορούν να ανταποκριθούν δηλώνοντας ότι «στα συστήματα αυτό που μετρά είναι η αγωνιστική συμπεριφορά. Αυτό που έχει σημασία είναι να έχουμε επιλογές. Χαίρομαι που οι παίχτες ανταποκρίνονται και γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν σε κάθε σύστημα».