Θεματάκι... με Ιβάν

Μετά από οκτώ αγώνες (πέντε νίκες, μία ισοπαλία και δύο ήττες), ολοκληρώθηκε η Ευρωπαϊκή πορεία της ΑΕΚ.

Κάνοντας έναν απολογισμό της πορείας, προκύπτουν κάποια βασικά συμπεράσματα τα οποία θα είναι και… οδηγός στο πρωτάθλημα, όταν αρχίσουν οι υποχρεώσεις για την ομάδα της Λάρνακας.

Σημαντικότερο κεφάλαιο, ο Ιβάν Τρισκόφσκι. Αποδείχθηκε με τον πλέον πειστικο τρόπο ότι ο Σκοπιανός παίκτης θα είναι το βαρόμετρο της ομάδας, αφού έχει απόλυτη ισορροπία σε δημιουργία και εκτέλεση. Παρ’ όλα αυτά, η θέση που αγωνίζεται δημιουργεί… θεματάκι. Ναι μεν είναι δεξιοπόδαρος, αλλά είναι ο ορισμός του δεξιοπόδαρου που παίζει αριστερά. Δεν είναι παίκτης της γραμμής, για να παίζει στην πλευρά που είναι το καλό του πόδι (πχ. Τέτε) αλλά είναι παίκτης που κάνει συνεχώς διαγώνιες κινήσεις  με ή χωρίς την μπάλα.

Παίζοντας δεξιά, σχεδόν όλες οι φάσεις  του… κάθονται στο αριστερό, με το οποίο ναι μεν μπορεί να εκτελέσει αλλά όχι με την ίδια συνέπεια όπως με το δεξί. Θυμηθείτε στην Μόσχα πόσο ωραία κινήθηκε από αριστερά και πλάσαρε με το δεξί, θυμηθείτε και 2-3 φορές στην Τσεχία που κινήθηκε από δεξιά, συνέκλινε αλλά τα πλασέ του με το αριστερό πήγαν… εύκολα στην αγκαλιά του αντίπαλου γκολκίπερ.

Ο Ιμανόλ Ιντιάκεθ δεν έχει την πολυτέλεια να… αφήνει τον «Τρίσκο» να κινείται σε θέση που δεν τον ευνοεί. Άλλωστε τόσο στην Ένωση όταν μας πρωτοσυστήθηκε όσο και στο ΑΠΟΕΛ όταν και… οργίασε, ο διεθνής άσος έπαιζε από αριστερά.