Δήλωση Λευκαρίτη: "Να ξαναδούμε φάση, φάση όλο το παιχνίδι"

Mε γραπτή του δήλωση ο πρόεδρος της Πετρολίνα ΑΕΚ Ανδρέας Λευκαρίτης, εκφράζει την απογοήτευσή του για τον απόηχο που άφησε ο τελικός του κυπέλλου και προκαλεί "οποιοδήποτε που δηλώνει γνώστης του αθλήματος να ξαναδούμε φάση, φάση όλο το παιχνίδι και να δούμε πόσες φάσεις καταλογίστηκαν εναντίον μας και σε πια σημεία".

Αναλυτικά: 

"Η Πετρολίνα ΑΕΚ θέλει να εκφράσει την απογοήτευση της για τα όσα έχουν γίνει και λεχθεί μετά το τέλος του τελικού Κυπέλλου ΟΠΑΠ ‘Α Κατηγορίας Ανδρών. Πιστεύουμε ότι μετά από ένα συγκλονιστικό τελικό, από τους καλύτερους των τελευταίων χρόνων το να μιλάει ο αντίπαλος για τη διαιτησία ,τη μη κάθοδο ξένων διαιτητών, και την διεξαγωγή του Final Four στην Λάρνακα αυτόματα μειώνει και αμαυρώνει την πανάξια κατάκτηση του Κυπέλλου από εμάς.

Οποιεσδήποτε ενστάσεις είχε ο αντίπαλος θα έπρεπε να τις καταβάλει πριν την κλήρωση και όχι κατόπιν εορτής. Άλλωστε έγινε συνάντηση μεταξύ όλων των διαγωνιζόμενων σωματείων και ομοσπονδίας πριν το Final Four σε πολύ καλό κλίμα και δεν αναφέρθηκε κάτι. Όταν όμως ζητήθηκε η άποψη της ΑΕΚ για το αν θα έπρεπε να στηριχθούν οι Κύπριοι διαιτητές για να διευθύνουν το Final Four ή όχι, η απάντηση της ήταν ότι δεν έχει κάποιο πρόβλημα και θα συμφωνήσει με το ότι πουν τα άλλα σωματεία γιατί υπάρχει αλληλοεκτίμηση, εμπιστοσύνη και σεβασμός μεταξύ μας. ΑΕΚ,ΑΠΟΕΛ,ΚΕΡΑΥΝΟΣ,Ε.Ν.Π. αποφασίσαμε ομόφωνα για την διεξαγωγή του Final Four μόνο με Κύπριους Διαιτητές.

Εμείς σαν ΑΕΚ προκαλούμε τον οποιοδήποτε που δηλώνει γνώστης του αθλήματος να ξαναδούμε φάση, φάση όλο το παιχνίδι και να δούμε πόσες φάσεις καταλογίστηκαν εναντίον μας και σε πια σημεία. Όσο αναφορά τις 2 τελευταίες φάσεις για τις οποίες δημιουργήθηκε και ο πιο μεγάλος ντόρος, νομίζω ήμουν ξεκάθαρος με την προηγούμενη τοποθέτηση μου. Σχετικά με την κάθοδο των ξένων διαιτητών ποτέ δεν ήμουν εναντίον, άλλωστε το να διεύθυναν ένα τελικό έμπειροι διαιτητές αυτομάτως θα λιγόστευαν και τα λάθη, λάθη τα οποία όμως έγιναν και εις βάρος μας, αλλά σε καμία περίπτωση δεν επηρέασαν το αποτέλεσμα του αγώνα.

Εμείς σαν ΑΕΚ σεβόμαστε πάντα τον αντίπαλο, πόσο μάλλον τον Κεραυνό ένα σωματείο με μεγάλη ιστορία στην Κυπριακή καλαθόσφαιρα. Αλλά και εμείς με την σειρά μας σαν μεγάλο σωματείο που είμαστε θέλουμε να μας σέβονται.

Κλείνοντας, επαναλαμβάνω ότι ήταν ένας συναρπαστικός τελικός με πιθανότητες 50/50 που θα κατάληγε το κύπελλο και στο τέλος κέρδισε ο πιο ψύχραιμος!!

Ευχαριστώ
Ανδρέας Λευκαρίτης
Πρόεδρος Πετρολίνα ΑΕΚ".