Η "πληγή" μέσα στο 2017

Το 2017 δεν εξελίσσεται με τον ιδανικότερο τρόπο για την ΑΕΚ.

Για πολλές αγωνιστικές πιο πριν ήταν στην κορυφή, έπεσε στην 2 η, βρέθηκε ακόμα και στην 4η ενώ πλέον βρίσκεται στην 3 η, έχοντας διαφορά εννέα βαθμών από το πρωτοπόρο ΑΠΟΕΛ.

Μέσα στο 2017, η ομάδα του Ιμανόλ Ιντιάκεθ έχει δώσει εννέα παιχνίδια ντέρμπι, με ομάδες της εξάδας δηλαδή, κερδίζοντας μόλις τα δύο. Απολογισμός που δεν αρμόζει σε ομάδα που έχει ως στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Οι νίκες ήταν απέναντι στην Ανόρθωση με 1-0 εκτός στις 7 Ιανουαρίου και απέναντι στην Ομόνοια εντός με 4-2 στις 19 Φεβρουαρίου. Τα άλλα εφτά ντέρμπι ήταν τα ακόλουθα:

ΑΕΚ – Απόλλωνας 1-3, ΑΠΟΕΛ – ΑΕΚ 1-1, ΑΕΛ – ΑΕΚ 1-1, ΑΕΚ – Ανόρθωση 1-3 (Κύπελλο), Ανόρθωση – ΑΕΚ 2-2 (Κύπελλο), ΑΕΚ – Ομόνοια 1-1 και Απόλλωνας – ΑΕΚ 3-2.

Με την επανέναρξη του πρωταθλήματος, η ομάδα της Λάρνακας θα υποδεχθεί στην «Αρένα» το ΑΠΟΕΛ και ενδεχόμενη νίκη πέραν από μείωσης της διαφοράς από την κορυφή και αναπτέρωση των ελπίδων, θα βοηθήσει επιπλέον και στο ψυχολογικό κομμάτι την αυτοπεποίθηση των ποδοσφαιριστών και την πίστη του κόσμου.