ΞΑΝΑ με 1-0 και... Dinamo Minsk (φώτος)

Με δεύτερη νίκη, αυτή την φορά στην Λάρνακα, η ΑΕΚ επικράτησε της Κορκ Σίτι ξανά με 1-0 παίρνοντας το εισιτήριο της πρόκρισης για την επόμενη φάση του Europa League. Σκόρερ ο Φλοριάν στο 33ο λεπτό. Οι ποδοσφαιριστές του Ιμανόλ Ιντιάκεθ έκαναν ακόμα ένα εξαιρετικό παιχνίδι κόντρα στους Ιρλανδούς οι αποδεικνύοντας τους ότι… Γκίνες έχουμε και στην Κύπρο. 

Πλέον στην ομάδα της Λάρνακας ετοιμάζονται για το επόμενο παιχνίδι με την Dinamo Minsk. 

Το www.kerkida.net ήταν στο ΑΕΚ Αρένα και σας μετέφερε τα πάντα...

20λεπτο με κυριαρχία και ευκαιρίες ΑΕΚ

Η πρώτη φάση για την ΑΕΚ ήρθε στο 4ο λεπτό με τον Φλοριάν. Ο επιθετικός της ομάδας της Λάρνακας έπειτα από σέντρα, έπιασε την κεφαλιά αναγκάζοντας τον Ιρλανδό τερματοφύλακα να διώξει σε κόρνερ. Στην εξέλιξη της φάσης και μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Τρουγιόλς έπιασε δυνατό σουτ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα να διώχνει με υπερένταση. 

Φτάνοντας στην συμπλήρωση του πρώτου 20λέπτου η ΑΕΚ επέβαλε τον ρυθμό της στο παιχνίδια. Κράτησε σωστά την μπάλα και πότε με κάθετες μπαλιές και πότε με διαγώνιες κατάφερνε να βγει στην επίθεση.

Οι Ιρλανδοί έφτασαν στην πρώτη τους μεγάλη φάση στο 22ο λεπτό. Ο Dooley πήρε την μπάλα στο ύψος της μεγάλης περιοχής πιάνοντας ωραίο συρτό σουτ το οποίο πέρασε λίγο έξω από την εστία του Χουάν Πάμπλο. 

Ευκαιρία η Κορκ, ΓΚΟΛ η ΑΕΚ!

Στο 32ο λεπτό οι της Κορκ απείλησαν την εστία του Πάμπλο με τον Keohane όμως το σουτ του πέρασε έξω. 

Στο αμέσως επόμενο λεπτό η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ με τον Φλοριάν. Ο Λαρένα ήταν αυτός που έπιασε το σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε στον Χέφελ με την πορεία αυτής να αλλοιώνεται και τον Γάλλο επιθετικό να την στέλλει στα δίκτυα για το 1-0. 

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Λαρένα να απειλεί με σουτ από πολύ μακριά και την μπάλα να περνά πάνω από τα δοκάρια. 

Β΄Ημίχρονο

Χωρίς κάτι αξιόλογο συμπληρώθηκε το πρώτο δεκάλεπτο στο δεύτερο μέρος στο ΑΕΚ Αρένα. Η ΑΕΚ έχοντας πάρει σαφέστατο προβάδισμα πρόκρισης με το γκολ του Φλοριάν προσπάθησε να κρατήσει την μπάλα περισσότερο. Στον αντίποδα οι Ιρλανδοί προσπάθησαν αλλά δεν κατάφεραν να αντιδράσουν στο τέρμα του Γάλλου. 

Στο 62ο λεπτό ο Φλοριάν λίγο έλειψε να πετύχει και δεύτερο τελειώνοντας την υπόθεση πρόκριση όμως το σουτ του από το ύψος της περιοχής πέρασε λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι. 

Τίποτα ιδιαίτερο μέχρι το 72ο λεπτό. Η Κόρκ παίζοντας ουσιαστικά τα ρέστα της προσπάθησε να πιέσει την ΑΕΚ και να φτάσει στο τέρμα της ισοφάρισης ωστόσο οι της ΑΕΚ αμύνονταν σωστά κρατώντας το μηδέν με σχετική ευκολία. 

Στο 85ο λεπτό ο Τέτε έκανε πολύ ωραία ενέργεια, μοίρασε στον Τρισκόφσκι ο οποίος σούταρε και είδε τον τερματοφύλακα να διώχνει πολύ δύσκολα σε κόρνερ. 

Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με την τελευταία φάση να ανήκει στην Κορκ. Ο Μαγκουάιαρ έφυγε ταχύτατα στην κόντρα όμως απέναντι από τον Πάμπλο δεν βρήκε στόχο με πλασέ. Η ΑΕΚ με δεύτερη νίκη πήρε το εισιτήριο της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Europa League. 

ΑΕΚ: Πάμπλο, Αντωνιάδης, Καταλά, Μοϊσόφ, Τρουγιόλς, Λαρένα, Τομάς (72΄ Τέτε) Λαμπάν, Τρισκόφσκι (87΄ Μπόλιεβιτς), Χέφελ, Φλοριάν (80' Μυτίδης)

Κορκ: Mark McNulty, Ryan Delaney, Greg Bolger, James Keohane, Conor McCormack, Steven Beattie, Stephen Dooley (61΄Sadlier) Kevin O'Connor, Gearoid Morrissey, Seán Maguire, Garry Buckley (61΄Campion)

Κίτρινες: Φλοριάν, Τρισκόφκσι

Διαιτητής: Pavle Radovanović 
Βοηθοί: Veselin Radunović 
Nikola Radulović
Τέταρτος: Miloš Novović

Ενημέρωση, φωτογραφίες, βίντεο, δηλώσεις, παρασκήνια... όλα μέσω της ιστοσελίδας μας σε επιχορήγηση της Bet On Alfa και του «Alexander College/University of the West of England the highest ranking UK University offering degrees in Cyprus».