Μπορούσε για διπλό, ΗΤΤΑ με τρία γκολ... (Φώτος/Βίντεο)

Προηγήθηκε νωρίς, είχε ευκαιρίες για να σκοράρει άλλα 2-3 γκολ στο πρώτο μέρος ωστόσο η ΑΕΚ ηττήθηκε με 3-1 από την Βικτόρια Πλζεν στην Τσεχία και το έργο της για πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ δυσκόλεψε πολύ περισσότερο. Ο Ακοράν στο 8’ έθεσε τις βάσεις για μια μεγάλη νίκη, ωστόσο οι Τσέχοι απάντησαν με δύο γκολ στο πρώτο μέρος και ένα ακόμα στην επανάληψη από το σημείο του πέναλτι (σε χέρι του Λαμπάν), κερδίζοντας με 3-1. Η ομάδα της Λάρνακας απώλεσε κραυγαλέες ευκαιρίες ειδικά στο πρώτο μέρος με τον Τρισκόφσκι.

Το 5-4-1 του Ιμανόλ

Κάτω απ’ τα γκολπόστ ήταν ο Πάμπλο, τριάδα στην άμυνα από δεξιά προς αριστερά οι Μουρίγιο, Μοϊσόφ και Καταλά, δεξί μπακ – χαφ ο Ακοράν, αριστερό μπακ – χαφ ο Αντωνιάδης. Αμυντικά χαφ οι Τρουγιόλς και Λαμπάν, δημιουργικά χαφ οι Λαρένα δεξιά και Τομάς αριστερά και στην κορυφή της επίθεσης ο Τρισκόφσκι.

ΓΚΟΛ στο 8'!!

Το πλάνο του Ιντιάκεθ έπιασε τόπο με το… καλημέρα! Παίζοντας ένα παιχνίδι υπομονής και δίνοντας την μπάλα στον αντίπαλο με το 5-4-1 που επέλεξε, η ΑΕΚ περίμενε να χτυπήσει στην κόντρα, σε ένα λάθος του αντιπάλου. Και το πέτυχε μόλις στο 8’! Μετά από κλέψιμο στον μεσοαμυντικό χώρο της Βικτόρια από τον Τομάς, ο Λαρένα είχε την διορατικότητα να περάσει εξαιρετική κάθετη στον Τρισκόφσκι, ο Σκοπιανός έκανε το πλασέ στην κίνηση, ο αντίπαλος γκολκίπερ απέκρουσε ασταθώς και ο Ακοράν που ήρθε από πίσω, σε κενή εστία έστειλε την μπάλα στα δίκτυα για το 0-1!

Ευκαιρία η Πλζεν, ΕΥΚΑΙΡΙΑ η ΑΕΚ

Το γκολ της ΑΕΚ άλλαξε και την μορφή του αγώνα. Οι γηπεδούχοι ανέβηκαν πιο ψηλά, αφήνοντας χώρους στα μετόπισθεν ψάχνοντας την γρήγορη ισοφάριση. Στο 15’ είχαν την πρώτη τους ευκαιρία με τον Reznik, όμως ο Πάμπλο μάζεψε ε διπλή προσπάθεια και στο επόμενο λεπτό η ομάδα της Λάρνακας… άγγιξε το δεύτερο γκολ όταν ο Τρισκόφσκι πέρασε και τον Hruska, όμως το πλασέ του έκοψε αντίπαλος αμυντικός με τα γόνατο πάνω στην γραμμή.

Άνοδος και ισοφάριση

Σταδιακά η Βικτόρια Πλζεν άρχισε να γίνεται πιο πιεστική και να φτιάχνει τις προϋποθέσεις για ισοφάριση. Στο 27’ μετά από ωραία συνεργασία ο Bakos πλάσαρε έξω όμως δύο λεπτά αργότερα σημάδεψε καλύτερα, για το 1-1. Οι Τσέχοι κέρδισαν φάουλ στον κεντρικό άξονα, λίγα μέτρα έξω από την περιοχή του Πάμπλο. Ο Bakos ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε την μπάλα πρώτα στο δεξί κάθετο δοκάρι και στην συνέχεια στα δίκτυα της ΑΕΚ για την ισοφάριση στο 29’.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ διπλή με Τρίσκο

Δεν άργησε να αντιδράσει η ΑΕΚ και να ψάξει το δεύτερο γκολ, το οποίο… άγγιξε ξανά, χάνοντας μια απίστευτη διπλή ευκαιρία. Στο 34’ ο Λαρένα εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο Τρισκόφσκι έκανε την κεφαλιά, ο Hruska απέκρουσε ασταθώς, ο Σκοπιανός βρήκε ξανά την μπάλα μπροστά του και έκανε το πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά στέλνοντας την έξω! 

Μετά την αστοχία, η τιμωρία

Και όχι μόνο αυτό, αλλά δύο λεπτά αργότερα η Πλζεν… τιμώρησε την αστοχία της ΑΕΚ. Μετά από ανάπτυξη από αριστερά και γέμισμα στην περιοχή της Κυπριακής ομάδας, ο Kolar κατέβασε και γύρισε, κάνοντας το δυνατό σουτ και νικώντας τον Πάμπλο για το 2-1 στο 36’. Μαγική εικόνα το σκορ με βάση τις ευκαιρίες των δύο ομάδων. Το ημίχρονο τελείωσε χωρίς κάτι άλλο αξιόλογο, με τους γηπδούχους.

Πίεση στο πρώτο δεκάλεπτο

Πιο επιθετική η ΑΕΚ στο ξεκίνημα της επανάληψης. Η ομάδα του Ιμανόλ Ιντιάκεθ πήρε μπάλα και στο πρώτο δεκάλεπτο του δευτέρου μέρους, δημιούργησε τις προϋποθέσεις κερδίζοντας κάποια στημένα, τα οποία όμως πέρασαν ανεκμετάλλευτα. Αντίθετα, η Πλζεν έδειχνε διάθεση να οπισθοχωρήσει κάπως, για να διαχειριστεί το υπέρ της σκορ χωρίς να πάρει πολλά ρίσκα γι’ αυτό και μέχρι το 60’ δεν έκανε αισθητή την παρουσία της...

Κακός ρυθμός, χωρίς φάσεις

Κακός ο ρυθμός στο παιχνίδι, με την ΑΕΚ να έχει την κατοχή αλλά να μην μπορεί να απειλήσει ουσιαστικά με ισοφάριση. Ένα καλό σουτ του Τρισκόφσκι στο 65’ χτύπησε στην εξωτερική πλευρά των δικτύων ενώ ο ίδιος ποδοσφαιριστής έφυγε στην πλάτη της άμυνας στο 70’, όμως μετά το πρώτο κοντρόλ που έκανε ανακόπηκε από αντιπάλο αμυντικό, λίγο πριν… οπλίσει. 

Λάθος Λαμπάν, πέναλτι και 3-1

Ξανά κόντρα στην ροή του αγώνα, η ΑΕΚ δέχθηκε και τρίτο γκολ με τα πράγματα να γίνονται ακόμα πιο δύσκολα ενόψει της ρεβάνς. Μετά από εκτέλεση κόρνερ των γηπεδούχων, ο Λαμπάν αντέδρασε λανθασμένα σταματώντας την μπάλα με το χέρι. Ο διαιτητής υπέδειξε την παράβαση και ο Bakos ήταν εύστοχος, για το 3-1 στο 74’.

Αλλαγές και ρίσκο

Αμέσως μετά το 3-1, ο Ιμανόλ Ιντιάκεθ ξεκίνησε τις κινήσεις από τον πάγκο κάνοντας πιο επιθετική την ομάδα του, θέλοντας πάση θυσία να φτάσει σε δεύτερο γκολ. Μέσα οι Τέτε, Χέφελ και Μυτίδης, γεμίζοντας την  αντίπαλη περιοχή το τελευταίο δεκάλεπτο. Αυτό δεν άλλαξε τα δεδομένα και το τέλος του αγώνα βρήκε την Πλζεν νικήτρια με 3-1. 

Οι εντεκάδες:

ΒΙΚΤΟΡΙΑ: Hruska, Hubnik, Pilar (63'Kopic), Horava, Limbersky, Zeman (84' Cermak), Reznik, Hrosovsky, Hajek, Bakos (77'Reznicek), Kolar.

ΑΕΚ: Πάμπλο, Μοϊσόφ, Καταλά, Τρουγιόλς, Μουρίγιο, Αντωνιάδης (76'Τέτε), Λαρένα, Λαμπάν (82'Χέφελ), Τομάς (85'Μυτίδης), Ακοράν, Τρισκόφσκι.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Bakos, Kolar - Τρουγιόλς, Λαμπάν, Μοϊσόφ).

**Διαιτητής της αναμέτρησης ο Σλοβένος Matej Jug με βοηθούς τους συμπατριώτες του Matej Žunič και Manuel Vidali. Τέταρτος ο Nejc Kajtazovic.

**Έβδομο φετινό Ευρωπαϊκό παιχνίδι για την ΑΕΚ. Στα προηγούμενα έξι είχε τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες.

**Στα τρία προηγούμενα εκτός έδρας, είχε μία νίκη (1-0) και δύο ισοπαλίες με το ίδιο σκορ (1-1).

**Τρεις αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι με την Δυναμό Μινσκ. Μέσα οι Ακοράν, Τομάς και Μουρίγιο, έξω οι Τολεμές (τιμωρημένος), Τέτε και Χέφελ.

Ενημέρωση, φωτογραφίες, βίντεο, δηλώσεις, παρασκήνια... όλα μέσω της ιστοσελίδας μας σε επιχορήγηση της Bet On Alfa και του «Alexander College/University of the West of England the highest ranking UK University offering degrees in Cyprus».