Πάμε για να γράψουμε ΙΣΤΟΡΙΑ!

Ποτέ ξανά η Κύπρος δεν εκπροσωπήθηκε από 3 ομάδες σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης την ίδια σεζόν. Λέτε να τα καταφέρουμε φέτος;

Το ΑΠΟΕΛ είναι ήδη στους ομίλους (μια ανάσα από CHL, εξασφαλισμένο το Europa), ο Απόλλωνας πάει με ισχνό προβάδισμα στη Δανία ενώ η ΑΕΚ μπορεί να κάνει την ανατροπή.

Το σημείωμα μέσα από την ιστοσελίδα της ΚΟΠ:

Η εβδομάδα που διανύουμε είναι η πιο σημαντική για τις ομάδες μας στην Ευρώπη.

ΑΠΟΕΛ, Απόλλων και ΑΕΚ δίνουν την Τετάρτη και την Πέμπτη τους επαναληπτικούς τους αγώνες στα play-off των Ευρωπαϊκών διοργανώσεων και τα αποτελέσματα τους, θα καθορίσουν και τη μετέπειτα πορεία τους, με όλα όσα συνεπάγονται, αγωνιστικά και οικονομικά. 

Το ΑΠΟΕΛ αγωνίζεται την ερχόμενη Τετάρτη στις 21:45 στην Τσεχία με τη Σλάβια Πράγας έχοντας υπέρ του το 2-0 του πρώτου αγώνα στο ΓΣΠ. Πρόκειται για ένα σημαντικό προβάδισμα το οποίο όμως δεν εξασφαλίζει την πρόκριση στο ΑΠΟΕΛ το οποίο αναμένεται να έχει δύσκολο έργο στην έδρα της Πρωταθλήτριας Τσεχίας.

Σε περίπτωση πρόκρισης του, το ΑΠΟΕΛ θα αγωνιστεί στους ομίλους του Champions League ενώ αν αποκλειστεί, θα αγωνιστεί στους ομίλους του Europa League. 

Ο Απόλλωνας παίζει την Πέμπτη με τη Μίντζιλαντ στη Δανία με στόχο να προκριθεί για 3η φορά στην ιστορία του στους ομίλους του Europa League. Ο αγώνας θα αρχίσει στις 21:00 και ο Απόλλωνας έχει υπέρ του το 3-2 με το οποίο είχε νικήσει στον πρώτο αγώνα.

Βάσει του αποτελέσματος του πρώτου αγώνα, την πιο δύσκολη αποστολή έχει η ΑΕΚ Λάρνακας που αγωνίζεται επίσης την Πέμπτη στις 19:00 με τη Βικτόρια Πλζεν στο "ΑΕΚ Αρένα". Η ΑΕΚ είχε χάσει με 3-1 στην Τσεχία, σκορ που θα προσπαθήσει να ανατρέψει για να αγωνιστεί για δεύτερη φορά στην ιστορία της στους ομίλους του Europa League.