Η Σλόβαν, τα αδιάφορα του 2016 και η πρεμιέρα του 2014

Από το 2014 όταν η ΑΕΚ… ανέβηκε επίπεδο, η ήττα δεν είναι και τόσο συχνό φαινόμενο.

Άλλωστε μιλάμε για μια ομάδα που διεκδικεί κάθε χρόνο μέχρι τέλους τον τίτλο και που τερμάτισε για τρεις διαδοχικές σεζόν στην 2η θέση, πίσω από το ΑΠΟΕΛ.

Οι ήττες από Ομόνοια και Νέα Σαλαμίνα στις δύο τελευταίες αγωνιστικές, μας έβαλε στην διαδικασία να αναζητήσουμε πότε ήταν η τελευταία φορά που η ομάδα της Λάρνακας είχε δύο συνεχόμενα χαμένα παιχνίδια στο πρωτάθλημα.

Πέρσι, σε ολόκληρη την σεζόν δεν έχασε ποτέ δύο… κολλητά παιχνίδια στο πρωτάθλημα. Το έκανε μόνο στα δύο με την Σλόβαν Λίμπερετς, στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Την σεζόν 2015-16, δεν είχε δύο σερί ήττες στην κανονική διάρκεια, είχε τρεις στο φινάλε, μετά την ήττα με 2-0 από το ΑΠΟΕΛ που χάθηκε οριστικά ο τίτλος και οι περισσότεροι ξένοι ποδοσφαιριστές ξεκίνησαν… διακοπές. Στα παιχνίδια χωρίς κίνητρο, έχασε με από Ομόνοια και Νέα Σαλαμίνα.

Για να βρούμε δύο σερί ήττες σε κανονικά παιχνίδια πρωταθλήματος, πάμε μια τριετία πριν. Αρχές σεζόν 2014-15, με την ΑΕΚ να χάνει στην 2η και στην 3η αγωνιστική από ΑΠΟΕΛ 0-2 και Ανόρθωση 2-1 στις 31 Αυγούστου και 15 Σεπτεμβρίου.