ΕΠΙΣΤΟΛΗ καταγγελίας από την ΑΕΚ

Με επιστολή της η Πετρολίνα ΑΕΚ καταγγέλλει την διαιτησία του Μάριου Αθανασίου στο παιχνίδι με την ΕΘΑ το οποίο έγινε στις 2/11. Να πούμε ότι η ΑΕΚ στο συγκεκριμένο παιχνίδι κέρδισε με 22 πόντους διαφορά τον αντίπαλο της. 

Μεταξύ άλλων αναφέρεται... "Δεν νοείται σε παιχνίδι το οποίο κρίνεται θεωρητικά «εύκολο», με τα σφυρίγματα του και την εν γένει συμπεριφορά του ο πρώτος διαιτητής του αγώνα να επιφέρει εκνευρισμό στους παίκτες, προπονητές και παράγοντες της ομάδας μας. Το λυπηρό είναι ότι ο συγκεκριμένος κύριος θεωρείται από τους πλέον έμπειρους στον χώρο, με πάρα πολλά παιχνίδια στο παλμαρέ του. Δυστυχώς, τα λάθη στα οποία υποπίπτει είναι λάθη τα οποία κάνει κάποιος δόκιμος στα παιδικά πρωταθλήματα και όχι στην 1η κατηγορία Ανδρών"

Αναλυτικά η επιστολή:

Ημερομηνία: 06 Νοεμβρίου 2017

Προς: Επιτροπή Διαιτησίας
Κοιν.: Κ.Ο.Κ.

Αξιότιμοι κύριοι,
Σας ενημερώνουμε ότι προβαίνουμε σε καταγγελία της διαιτησίας του αγώνα ΕΘΑ Vs Πετρολίνα ΑΕΚ ο οποίος διεξήχθη στις 02/11/2017. Η Πετρολίνα ΑΕΚ πρωτοτυπεί και για πρώτη φορά προβαίνει σε καταγγελία σε παιχνίδι στο οποίο νίκησε με 22 πόντους διαφορά και καταγγέλλει συγκεκριμένα τον κ. Μάριο Αθανασίου.

Δυστυχώς φάνηκε ότι δεν λήφθηκε υπόψιν η προηγούμενη μας επιστολή ημερομηνίας 23/10/2017, που συνοδευόταν και με σχετικό DVD, το οποίο υποδείκνυε τα λάθη τα οποία έγιναν σε προηγούμενο αγώνα εις βάρος της ομάδας μας, ως επίσης και την ανομοιομορφία των σφυριγμάτων κατά την διάρκεια του, στον οποίο παρεμπιπτόντως και πάλι νικήσαμε με μεγάλη διαφορά. Αυτό είναι ξεκάθαρο εάν αναλογιστεί κανείς ότι ο κ. Μάριος Αθανασίου ήταν ο αρνητικός «πρωταγωνιστής» και στις δυο περιπτώσεις.

Δεν νοείται σε παιχνίδι το οποίο κρίνεται θεωρητικά «εύκολο», με τα σφυρίγματα του και την εν γένει συμπεριφορά του ο πρώτος διαιτητής του αγώνα να επιφέρει εκνευρισμό στους παίκτες, προπονητές και παράγοντες της ομάδας μας. Το λυπηρό είναι ότι ο συγκεκριμένος κύριος θεωρείται από τους πλέον έμπειρους στον χώρο, με πάρα πολλά παιχνίδια στο παλμαρέ του. Δυστυχώς, τα λάθη στα οποία υποπίπτει είναι λάθη τα οποία κάνει κάποιος δόκιμος στα παιδικά πρωταθλήματα και όχι στην 1η κατηγορία Ανδρών. Ποτέ στο παρελθόν δεν έχουμε καταγγείλει άπειρους διαιτητές, ούτε σκοπεύουμε να το κάνουμε. Αυτοί χρειάζονται πίστωση χρόνου και παιχνίδια, ούτως ώστε χρόνο με τον χρόνο να γίνονται καλύτεροι. Δεν θα ανεχτούμε όμως σε καμία περίπτωση από υποτίθεται έμπειρους διαιτητές παιδαριώδη λάθη και προκλητικές συμπεριφορές.

Φυσικά θα πρέπει να αναφέρουμε ότι ουδείς αλάνθαστος, ακόμα και οι καλύτεροι υποπίπτουν σε λάθη. Οι καλύτεροι όμως πάντα κάνουν την αυτοκριτική τους και παραδέχονται τα λάθη τους γι’ αυτό και θεωρούνται ως καλύτεροι. Για τον συγκεκριμένο κύριο δεν φτάνει ότι μετά από σχεδόν 20 χρόνια υπηρεσίας συνεχίζει ακόμη να υποπίπτει σε αστεία και τραγικά λάθη για την «εμπειρία» του, δεν σέβεται ούτε διεθνείς καταξιωμένους παίκτες, ούτε παράγοντες ομάδων, με χρόνια στον χώρο, οι οποίοι τον προσεγγίζουν με τον αρμόζον σεβασμό, και καταφεύγει σε ειρωνείες και βεντετισμούς.

Συγκεκριμένα ο κύριος Μάριος Αθανασίου μετά από διαμαρτυρία του καλαθοσφαιριστή μας Ιάκωβου Παντελή για λανθασμένη υπόδειξη καλάθι και φάουλ (υπήρχε παράβαση αλλά χαμηλά, άρα δεν μετρούσε το καλάθι) καθ’ όλη την διάρκεια του παιχνιδιού τον στοχοποίησε, μη υποδεικνύοντας πασιφανείς παραβάσεις εις βάρος του, προκαλώντας τον εκνευρισμό και την λανθασμένη αντίδραση του παίκτη, έχοντας ως αποτέλεσμα την υπόδειξη τεχνικής ποινής (ορθή) εις βάρος του.

Στο DVD το οποίο σας αποστέλλουμε, υποδεικνύουμε τις φάσεις του συγκεκριμένου αγώνα ως επίσης και προηγούμενων δύο παιχνιδιών (μπορείτε να μην τις λάβετε υπόψη) για να αντιληφτείτε τι μας οδήγησε στην καταγγελία αυτή. Η Πετρολίνα ΑΕΚ πάντα προβάλλει επιχειρήματα και δεν «πυροβολεί» προς πάσα κατεύθυνση μόνο και μόνο για να παραπλανήσει ή να κερδίσει τις εντυπώσεις. Τα συμπεράσματα που μπορούμε να βγάλουμε από αυτές τις επαναλαμβανόμενες κακές διαιτησίες του κ. Μάριου Αθανασίου εις βάρος της ομάδας μας είναι: 1) Είτε χρειάζεται ακόμη λίγη πίστωση χρόνου για να πιάσει εμπειρίες. 2) Είτε τρέφει απεριόριστη συμπάθεια προς την ομάδα μας. Για αυτούς τους λόγους σας ενημερώνουμε ότι άρουμε την εμπιστοσύνη μας προς το πρόσωπο του και ζητούμε όπως από τώρα και στο εξής, να εξαιρείται από τους αγώνες της ομάδας μας. Οποιοσδήποτε δεν σέβεται πρώτα το άθλημα της καλαθόσφαιρας και μετά όλα τα μέλη της ομάδας μας θα εκτίθεται ανεπανόρθωτα.

Κύριοι επαναλαμβάνουμε ότι, πάγια μας θέση ήταν η στήριξη στον Κύπριο διαιτητή. Άλλωστε οι διαιτητές είναι αναπόσπαστο και αναγκαίο κομμάτι του αθλήματος του οποίου όλοι υπηρετούμε. Δεν νοείται πρωτάθλημα καλού επιπέδου χωρίς καλού επιπέδου διαιτησίες. Οι παράγοντες κάνουν υπερπροσπάθεια και πολλές θυσίες για να διατηρήσουν τις ομάδες τους στην καλαθόσφαιρα. Κάποιοι για να πρωταγωνιστήσουν, κάποιοι για να είναι ανταγωνιστικοί και κάποιοι για να επιβιώσουν. Αναγνωρίζουμε ότι γίνεται προσπάθεια τα τελευταία χρόνια από την Ομοσπονδία και την επιτροπή διαιτησίας για την αναβάθμιση και βελτίωση της Κυπριακής διαιτησίας δυστυχώς όμως δεν είναι αρκετή. Τρεις – τέσσερις διαιτητές δεν μπορούν να τρέξουν ένα ολόκληρο πρωτάθλημα. Στο τέλος θα τους «κάψετε» και αυτούς. Όπως οι ομάδες επενδύουν σε παίκτες και προπονητές έτσι και η Ομοσπονδία πρέπει να σπαταλήσει πόρους και χρόνο για την Κυπριακή Διαιτησία ούτος ώστε να έρθουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Είναι αδιανόητο όλη αυτή η προσπάθεια να μειώνεται από κάποιους, οι οποίοι επιμένουν να κυμαίνονται στην μετριότητα. Όποιος δεν θέλει ή δεν μπορεί να βελτιωθεί να πάει σπίτι του!

Για όλους αυτούς τους λόγους που προαναφέραμε, δυστυχώς για μια ακόμη χρονιά, κρίνουμε αναγκαία την κάθοδο ξένων διαιτητών.

Καλούμε όλους τους αρμόδιους να αναλογιστούν τις ευθύνες τους και να πάρουν τα κατάλληλα μέτρα για το καλό του αθλήματος.

Δ.Σ. ΠΕΤΡΟΛΙΝΑ ΑΕΚ