Το 2-0 σημαίνει... ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ;

Οι γαλαζοκίτρινοι αντιμετωπίζουν στις 18:00 την ΑΕΚ Λάρνακας στον επαναληπτικό του 2-0 της Αρένας και ουσιαστικά έχουν ένα "βουνό" να ανεβούν για να πάρουν την πρόκριση.

Σύμφωνα με τα τελευταία αποτελέσματα του ΑΠΟΕΛ στο Κύπελλο το 0-2 είναι ένα σκορ μη ανατρέψιμο αφού σε δυο περιπτώσεις οι πρωταθλητές δεν κατάφεραν να το γυρίσουν.

Συγκεκριμένα το 2008-2009 η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς αντιμετώπισε τον ΑΠΟΠ Κινήρα Πέγειας και γνώρισε την ήττα με 2-0 στην Πάφο. Στον επαναληπτικό το 1-0 δεν έδωσε την πρόκριση και μοιραία ήρθε ο αποκλεισμός.

Το 2003-2004 οι γαλαζοκίτρινοι ταξίδεψαν στην Λεμεσό για να κοντραριστούν με την ΑΕΛ στα ημιτελικά, με την Λεμεσιανή ομάδα να κερδίζει με 2-0. Ο επαναληπτικός δεν τέλειωσε ποτέ λόγω επεισοδίων. Το σκορ μέχρι να διακοπεί το παιχνίδι ήταν στο 1-0.

Πάντως οι πρωταθλητές κατάφεραν να αποκλειστούν έχοντας κερδίσει σε πρώτο παιχνίδι Κυπέλλου με 0-2. Το 12-13 το ΑΠΟΕΛ πήρε σκορ πρόκρισης στην Λεμεσό απέναντι στην ΑΕΛ αλλά στον επαναληπτικό δέχθηκαν ηχηρό χαστούκι με 1-3 και γνώρισε τον αποκλεισμό.