Ο Βάντερ την έκανε φαβορί (δηλώσεις/φώτος)

Η ΑΕΚ ήταν καλύτερη το βράδυ της Τετάρτης στο ΓΣΖ, ο Βάντερ της έδωσε την ουσία και την έκανε φαβορί για πρόκριση επί της Νέας Σαλαμίνας, την οποία κέρδισε με 1-0. Οι γηπεδούχοι έφτιαξαν τις περισσότερες ευκαιρίες και με σκόρερ έναν παίκτη που ήρθε από τον πάγκο, έφτασαν στο ζητούμενο.

Η εξέλιξη...

- 8' Πρώτη ευκαιρία για την ΑΕΚ, ο Παύλου πλασάρει από κοντά και ο Στράους μπλοκάρει

- Kαλός ο ρυθμός και διάθεση από τις δυο ομάδες, όμως λείπουν οι μεγάλες φάσεις

- 40' Μακρινό σουτ του Σκοπελίτη, έτοιμος ο Στράους

- 43' Ζητά πέναλτι η ΑΕΚ σε χέρι του Τσιγκουίνι μετά από μπαλιά του Κολαούτι. Η μπάλα χτυπά στο χέρι, όμως η μπαλιά έγινε από πολύ κοντινή απόσταση

- 53' Σουτ του Ορτίθ από το ύψος της περιοχής, λίγο έξω

- 56' Κεφαλιά του Κολαούτι, πάνω απ' τα δοκάρια

- 57' Σουτ του Εζέ από διαγώνια αριστερά, έξω

- 61' Eυκαιρία για την ΑΕΚ, σουτ του Βάντερ, δύσκολα ο Στράους

- 70' Καλή στιγμή για τους γηπεδούχους, σουτάρει ο Εγγλέζου αλλά ο Στράους είναι στη σωστή θέση

- ΓΚΟΛ 1-0 η ΑΕΚ στο 72' με σουτ του Βάντερ

- 85' Κεφαλιά του Κυπριανού από καλή θέση, έτοιμος ο Στράους

- Τέλος αγώνα

ΑΕΚ: Νέγκρι, Χαραλάμπους, Ορτίθ, Καταλά, Μασάνα (67' Λαρένα), Μπόλιεβιτς, Τομάς, Σκοπελίτης, Παύλου (59' Βάντερ), Εγγλέζου, Κολαούτι (77' Kυπριανού)

Νέα Σαλαμίνα: Στράους, Γκράιμς, Μιντίκκης, Μοντέιρο, Τσιγκουίνι, Λαμπρόπουλος, Αουρέλιο (77' Kούσουλος), Πεδρίτο (77' Ενρίκε), Εζέ, Βιλέλα, Τσιντί (70' Λεόν)

Κίτρινες: Σκοπελίτης / Γκράιμς, Kούσουλος, Λεόν

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τόμας Κρίστιανσεν: "Είμαι χαρούμενος με τη νίκη με 1-0. Είναι σημαντικό που δεν δεχθήκαμε γκολ. Δεν είμαι όμως ευχαριστημένος με το πώς παίξαμε, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Κάναμε πολλά λάθη, δεν αντιμετωπίσαμε το παιχνίδι όπως έπρεπε. Έχουμε δουλειά να κάνουμε για να διορθώσουμε τα λάθη που έγιναν και στο παιχνίδι με την Ομόνοια. Δεν δημιουργούμε πολλές προϋποθέσεις για γκολ και δεν έχουμε το ρυθμό που συνήθως έχουμε. Έχουμε ακόμη ένα παιχνίδι στο κύπελλο. Είναι μια διοργάνωση που μου αρέσει. Πρέπει να παλέψουμε για ακόμη 90 λεπτά και να πάρουμε καλό αποτέλεσμα. Δεν έχουμε χρόνο όμως, έχουμε το παιχνίδι με τον Ερμή και σε αυτό επικεντρωνόμαστε. Είμαι ευχαριστημένος με τους ποδοσφαιριστές που άρχισαν το παιχνίδι. Έκαναν αυτό που έπρεπε να κάνουν. Φυσικά είχαμε τα ίδια προβλήματα που είχαμε και με την Ομόνοια. Κάποιοι παίκτες δεν είχαν αγωνιστεί για λίγο καιρό και είμαι ευχαριστημένος από αυτούς".

Νίκος Παναγιώτου: "Είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια πολύ καλή ομάδα, που προσφέρει ποιοτικό ποδόσφαιρο. Στο κύπελλο η ομάδα που προκρίνεται είναι αυτή που κερδίζει και στα δύο παιχνίδια ή παίρνει τα σκορ που θέλει για να περάσει στον επόμενο γύρο. Ήρθαμε εδώ για να σκοράρουμε, αλλά δεν το καταφέραμε. Παρότι φτιάχτηκαν προϋποθέσεις, δεν ευτυχήσαμε να βάλουμε ένα γκολ. Η πρόκριση είναι ανοιχτή, έχουμε ακόμη 90 λεπτά. Συγχαρητήρια στην ΑΕΚ για τη νίκη. Για τον επαναληπτικό θα ασχοληθούμε ξανά μετά το Σάββατο. Από αυτή τη στιγμή κοιτάζουμε μόνο το παιχνίδι με τη Δόξα. Εμείς το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι δουλειά και μόνο δουλειά. Τα μετεγγραφικά θα έρθουν στην ώρα τους και ανάλογα εκεί που χρειαζόμαστε για να γίνουμε ακόμη πιο δυνατοί".