ΑΕΚ... να την πιείς στο ποτήρι (φώτος)

Μια ΑΕΚ με εξαιρετική εμφάνιση και μεγάλη αποτελεσματικότητα, σκόρπισε στους πέντε ανέμους τον Ερμή, τον οποίο κέρδισε με 0-4 μέσα στο "Δασάκι". Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Μοντέιρο που στο ντεμπούτο του πέτυχε τα πρώτα δυο γκολ της ομάδας του (11', 32'), για να ακολουθήσουν Βάντερ (70') και Λαρένα (73'). Στους 28 η ΑΕΚ, ισόβαθμη με την Ομόνοια στην 3η θέση.

Το πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα έφυγε χωρίς ιδιαίτερες φάσεις, όμως το γκολ δεν άργησε. Μόλις στο 11' ο Μοντέιρο έκανε ωραία προσπάθεια, μπήκε στην περιοχή από δεξιά και αφού πέρασε και τον Μπογκατίνοφ, με κοντινό σουτ έκανε το 0-1 και συνδύασε με γκολ, το ντεμπούτο του.

Ο Ερμής πήγε να απαντήσει άμεσα και στο 16' είχε καλή στιγμή με σουτ του Ονίλο, στο οποίο ο Τόνιο ήταν έτοιμος. Απ' εκεί και πέρα λίγα πράγματα μέχρι το 30', με τις δυο ομάδες να φτιάχνουν τις προϋποθέσεις σε μια-δυο περιπτώσεις, αλλα να λείπουν οι ευκαιρίες.

Αυτό μέχρι το 32' όταν η ΑΕΚ έφυγε ξανά στη αντεπίθεση από δεξιά, με τον Μοντέιρο να μπαίνει στην περιοχή και με δυνατό σουτ να κάνει το 0-2 και να υπογράφει με τον καλύτερο τρόπο την επιστροφή του στα Κυπριακά γήπεδα.

Με το 0-2 να τον... πιέζει και τον χρόνο να φεύγει, ο Ερμής μπήκε κάπως καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο και στο 52' έχασε καλή ευκαιρία με κοντινό σουτ του Τσίνα που έφυγε λίγο έξω, όμως έμεινε μέχρι εκεί.

Ακολούθησε ένας μονόλογος από την ΑΕΚ που πήγε να τελειώσει το ματς τρία λεπτά αργότερα, όμως το κοντινό γυριστό του Κολαούτι κόντραρε και έφυγε κόρνερ ενώ ο Μπογκατίνοφ ήταν έτοιμος στο σουτ του Λαρένα στο 57'. Ο πορτιέρο του Ερμή που είπε όχι και στο χατ-τρικ του Μοντέιρο στο 60', όταν ο Πορτογάλος πλάσαρε από το σημείο του πέναλτι.

Και αφού πρώτα άρχισε να ελέγχει ξανά στο απόλυτο το παιχνίδι και έχασε τις δυο καλές στιγμές που γράψαμε προηγουμένως, στο 70' η ΑΕΚ "σφράγισε" το τρίποντο, με τον Βάντερ να κάνει ένα δυνατό σουτ εκτός περιοχής και να γράφει το 0-3. Τα πανηγύρια για το τρίτο γκολ δεν πρόλαβαν να σταματήσουν και ο Λαρένα με σουτ μέσα απ' την περιοχή στο 73', έκανε και το 0-4.

Δεν έφτανε το σκορ στον Ερμή, στο 75' έμεινε και με δέκα παίκτες αφού ο Ταραλίδης αντιμετώπισε πρόβλημα και δεν υπήρχε άλλη διαθέσιμη αλλαγή. Όπως ήταν λογικό, στην συνέχεια δεν είχαμε κάτι φοβερό αφού οι δυο ομάδες έσβησαν τις μηχανές, με το τρίποντο να είχε ήδη κριθεί πέραν πάσης αμφιβολίας. Η ΑΕΚ έλεγξε στα τελευταία στάδια και χωρίς δυσκολία, προστάτεψε το μεγάλο σκορ και έφτασε στη σημαντική νίκη.

Ερμής: Μπογκατίνοφ, Λόπες, Ουόν, Ντε Πίνα, Τσίνα, Σαμάρας, Μπεμπά (55' Μοράν), Τούρκο (46' Ταραλίδης), Ιμπραΐμι, Ατόρνο (63' Παπαθανασίου), Ονίλο

ΑΕΚ: Τόνιο, Καταλά, Μουρίγιο, Χαραλάμπους, Λαρένα, Ορτίθ, Σκοπελίτης, Τομάς (78' Φροξυλιάς), Βάντερ, Μοντέιρο (68' Κυπριανού), Κολαούτι (76' Παύλου)

Κίτρινες Κάρτες: Ντε Πίνα, Μπεμπά (4η) / -

* Ο Ερμής στο 75' έμεινε με δέκα παίκτες αφού τραυματίστηκε ο Ταραλίδης και δεν υπήρχε άλλη διαθέσιμη αλλαγή.

* Τρίτο γκολ για τον Λαρένα.

* Πρώτα γκολ για τον Μοντέιρο, στην πρώτη συμμετοχή με την ΑΕΚ.

* Δεύτερο γκολ στο πρωτάθλημα για τον Βάντερ.

* Στον αγώνα του Α΄ Γύρου οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες χωρίς τέρματα.

* Διαιτητής της αναμέτρησης ο Βασίλης Δημητρίου με βοηθούς τους Γιάγκο Τζιαπούρα και Μιχάλη Τσεντή, ενώ τέταρτος ο Χρίστος Ηλία.