Chipre, el refugio para la crisis (δηλώσεις Κρίστιανσεν-Μασάνα)

Ως καταφύγιο από την κρίση χαρακτηρίζει την Κύπρο και συγκεγκριμένα την ΑΕΚ, ρεπορτάζ Ισπανικής ιστοσελίδας στο οποίο γίνεται εκτενές αφιέρωμα στο μοντέλο που εφαρμόζει από φέτος η ομάδα της Λάρνακας.

Στο ρεπορτάζ φιλοξενούνται και δηλώσεις του Τόμας Κρίστιανσεν που αναφέρει πως...

"Πριν έρθω στην ομάδα υπήρχαν τρεις Ισπανοί, μετά πήραμε τους υπόλοιπους. Η οικονομική κατάσταση επηρεάζει όλες τις ομάδες. Ο Ρόκα έχει μεγάλη γνώση για όλες τις κατηγορίες του Ισπανικού πρωταθλήματος. Το μπάτζετ που έχουμε είναι περιορισμένο. Με παίκτες που δεν ξέρουμε πολύ καλά, θα ήταν ρίσκο. Επιλέξαμε να πάρουμε παίκτες που ξέρουμε ότι μπορούν να βοηθήσουν

Υπάρχουν πολλοί άνεργοι Ισπανοί. Εγώ, για παράδειγμα, είχα την πρώτη μου εμπειρία ως προπονητής στο εξωτερικό. Για πολλούς ποδοσφαιριστές είναι μια ευκαιρία να παίξουν σε καλύτερες συνθήκες σε σχέση με την Ισπανία.

Στην αρχή είναι πλεονέκτημα να έχεις πολλούς παίκτες από την πατρίδα σου, λόγω επικοινωνίας. Όταν τα πράγματα πάνε καλά, όλα είναι μια χαρά. Όμως αν βάλω οκτώ Ισπανούς και χάσω πέντε συνεχόμενα παιχνίδια, θα βρεθώ στον δρόμο. Πάντα κοιτάζω το καλύτερο για την ομάδα. Αν οι Ισπανοί μου δίνουν αυτό που θέλω στο γήπεδο, τόσο το καλύτερο".

Ταυτόχρονα μιλά και ο Μιγκέλ Μασάνα... 

"Ο Κρίστιανσεν χειρίζεται πολύ καλά την ομάδα. Δεν είχαμε κανένα πρόβλημα γενικά, ούτε στα αποδυτήρια όπου πολλοί παίκτες μιλάμε Ισπανικά. Επίσης δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τους Κύπριους και τους Ελλαδίτες, όλοι τα πάμε μια χαρά.

Απ' έξω, ο κόσμος πιστεύει ότι το Κυπριακό πρωτάθλημα είναι μια καταστροφή. Όχι, είναι πολύ ανταγωνιστικό και ελκυστικό πρωτάθλημα. Το ΑΠΟΕΛ πριν δυο χρόνια ήταν στους οκτώ του Τσάμπιονς Λιγκ".