"Πεντάμορφη" και 5η θέση (Φώτος)

Πιο εύκολα απ' ότι θα ανέμενε και ο πιο αισιόδοξος φίλος της, η ΑΕΚ πέρασε το εμπόδιο του Εθνικού επικρατώντας με 5-0 και ανεβαίνοντας ξανά στην 5η θέση με 36 βαθμούς, δύο περισσότερους από τον Ερμη. Η ομάδα του Τόμας Κρίστιανσεν σκόραρε τρεις φορές στο πρώτο μέρος (Τομάς, Βάντερ και Σκοπελίτης) και άλλες δύο στην επανάληψη με αυτογκόλ του Φραγκέσκου και γκολ του Εγγλέζου. Με δέκα ποδοσφαιριστές ολοκλήρωσε ο Εθνικός λόγω της αποβολής του Ταλ από το 18'.

Οι επιλογές του Κρίστιανσεν

Κάτω απ’ τα γκολπόστ ήταν ο Τόνιο, δεξί μπακ ο Ορτίθ, αριστερό μπακ ο Χαραλάμπους και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Καταλά και Μουρίγιο. Αμυντικό χαφ ο Σκοπελίτης, δημιουργικά χαφ οι Λαρένα και Τομάς, έξω δεξιά ο Μοντέιρο, έξω αριστερά ο Βάντερ και στην κορυφή της επίθεσης ο Κολαούτι.

Οι επιλογές του Μακρίδη

Κάτω απ’ τα γκολπόστ ήταν ο Βαλβέρδε, δεξί μπακ ο Αργυρίου, αριστερό μπακ ο Έβερτον και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Μαμαντού και Ταλ. Αμυντικά χαφ οι Πιντσέλι και Στόλερ, σε πιο ελεύθερο ρόλο ο Γκαρσία, έξω δεξιά ο Πράγκερ, έξω αριστερά ο Βάλντο και στην κορυφή της επίθεσης ο Μπέλφορντ.

Πρώτη φάση και γκολ

Ελαφριά υπεροχή από πλευράς ΑΕΚ στο ξεκίνημα, με τους γηπεδούχους να έχουν την κατοχή και να προσπαθούν να διασπάσουν την καλά οργανωμένη αμυντική γραμμή των φιλοξενουμένων. Στο 14' στην πρώτη αξιόλογη φάση του αγώνα, ο Βάντερ από αριστερά γύρισε με τακουνάκι στον Χαραλάμπους, αυτός έκανε την φαλτσαριστή σέντρα στο δεύτερο δοκάρι εκεί όπου κινήθηκε ο Τομάς και με δεξί πλασέ στην κίνηση... άνοιξε το σκορ.

Κόκκινη ο Ταλ, δεύτερο γκολ η ΑΕΚ

Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Γκόρα Ταλ ενήργησε σαν ερασιτέχνης και αντίκρισε την κόκκινη κάρτα, αφού αρχικά χτύπησε τον Κολαούτι μέσα στην φάση και.. κιτρινίστηκε και στην συνέχεια χτύπησε εκτός φάσης τον Τομάς. Η αποβολή του ήταν απόλυτα δίκαιη, με τον Εθνικό να συνεχίζει με δέκα παίκτες. Πέντε λεπτά πιο μετά και συγκεκριμένα στο 23', ο Μοντέιρο ελίχθηκε από δεξιά ανενόχλητος και έκανε το παράλληλο γύρισμα, με τον Βάντερ από την μικρή περιοχή να πλασάρει εύστοχα για το 2-0.

Ευκαιρία ο Μπέλφορντ, γκολάρα ο Σκοπελίτης

Σταδιακά ο Εθνικός άρχισε να ισορροπεί κάπως το παιχνίδι, φτιάχνοντας και την πρώτη του καλή φάση με τον Μπέλφορντ στο 40', όμως ο Τόνιο έπεσε σωστά στην δεξιά του γωνία και έδιωξε σε κόρνερ. Παρ' όλα αυτά, το επόμενο... χτύπημα ανήκε εκ νέου στην ΑΕΚ, η οποία στο 43' έφτασε στο 3-0 με ένα πανέμορφο γκολ από μακρινή απόσταση, από τον Γιάννη Σκοπελίτη.

Τυπικής διαδικασίας

Τυπικής διαδικασίας το δεύτερο μέρος, με το παιχνίδι να έχει κριθεί προ πολλού. Στο 60' η ομάδα της Λάρνακας... ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-0, όταν ο Βάντερ σέντραρε από δεξιά προς το δεύτερο δοκάρι και ο Φραγκέσκου στην προσπάθεια του να προλάβει τον Μοντέιρο, έστειλε την μπάλα στα δίκτυα της ομάδας του.

Πνοή... με Μυτίδη 

Η είσοδος του Μυτίδη στο 65'  έδωσε εκ νέου... πνοή στην μεσοεπιθετική γραμμή της ΑΕΚ, με τον διεθνή άσο να έχει τρεις καλές ευκαιρίες σε διάστημα δέκα λεπτών, όμως να μην μπορεί να βρει στόχο. Αντίθετα ο Εθνικός έμοιαζε παραδομένος και να έχει στο μυαλό του το επόμενο παιχνίδι...

Το... κερασάκι ο Νικόλας!

Το... κερασάκι στην τούρτα ήρθς από τον Νικόλα Εγγλέζου στο 90', με τον νεαρό άσο να γίνεται αποδέκτης της μπάλας από την παράλληλη πάσα του Μοντέιρο από δεξιά και να πλασάρει στην κίνηση, διαμορφώνοντας το τελικό 5-0 για την ΑΕΚ.

ΑΕΚ: Τόνιο, Ορτίθ, Χαραλάμπους, Καταλά (73'Μασάνα), Μουρίγιο, Λαρένα, Τομάς (60'Εγγλέζου), Σκοπελίτης, Μοντέιρο, Βάντερ, Κολαούτι (65'Μυτίδης).

ΕΘΝΙΚΟΣ: Βαλβέρδε, Μαμαντού, Έβερτον, Ταλ, Αργυρίου, Πιντσέλι (16'Φραγκέσκου), Στόλερ, Γκαρσία (63'Χριστοφή), Πράγκερ, Μπέλφορντ, Βάλντο (46'Zoυνίνιο).

ΚΙΤΡΙΝΗΜουρίγιο (4η).

KOKKINH: Ταλ.

*Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Αβραάμ Τσούκκας με βοηθούς τους Νίκο Καλησπέρα και Κυριάκου Κυριάκου.

*Στο παιχνίδι του α' γύρου ο Εθνικός επικράτησε της ΑΕΚ με 2-1.

*Αναγκαστική ήταν η αλλαγή του Πιντσέλι με τον Φραγκέσκου στο 16', λόγω τραυματισμού του πρώτου.

*Σωστή η απόφαση του Αβραάμ Τσούκκα για αποβολή με απ' ευθείας κόκκινη κάρτα του Γκόρα Ταλ.