"Η καλύτερη στιγμή μου στο ποδόσφαιρο"

Μίνι-συνέντευξη σε ιστοσελίδα της πατρίδας του παραχώρησε ο Βάντερ Βιέιρα.

Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός της ΑΕΚ αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην αγαπημένη του Φλαμένγκο, στην οποία έκανε τα πρώτα του βήματα ως ποδοσφαιριστής, αλλά και στην παρουσία του στην Κύπρο.

Τι είπε μεταξύ άλλων:

"Δεν ήμουν επαγγελματίας όσο θα έπρεπε εκτός γηπέδου, με αποτέλεσμα κάποιοι από την ομάδα (Φλαμένγκο) να με δυσφημήσουν. Δεν αρκεί να έχεις ταλέντο, πρέπει να είσαι κι επαγγελματίας".

"Ναι, θα ήθελα μια μέρα να επιστρέψω και να παίξω στη Βραζιλία. Αν μπορούσα να διαλέξω θα ήταν σίγουρα για τη Φλαμένγκο. Είμαι σίγουρος ότι η ιστορία μου με το σύλλογο δεν έχει ακόμα τελείωσει. Έμαθα να αγαπώ και να σέβομαι".

"Η εμπειρία μου στην ΑΕΚ είναι υπέροχη. Έχω σημειώσει σημαντικά γκολ που βοήθησαν την ομάδα μου να είναι στις πρώτες τρεις ομάδες του πρωταθλήματος. Η καλύτερη στιγμή μου στο ποδόσφαιρο, δόξα τω Θεώ".

"Η διαφορά του Κυπριακού ποδοδφαίρου από το Βραζιλιάνικο είναι η προσέγγιση στην τακτική, ιδιαίτερα αμυντικά. Όλοι πρέπει να μαρκάρουν και να παίζουν πιο γρήγορα. Στη Βραζιλία έχεις περισσότερο χώρο για να δείξεις το ταλέντο σου και δεν δουλεύεις τόσο σκληρά στην τακτική, όπως γίνεται στην Ευρώπη".