"Πρόβλημα συγκέντρωσης"

Στην έλλειψη συγκέντρωσης της ομάδας του στάθηκε ο Τόμας Κρίστιανσεν στην δημοσιογραφική μετά την ήττα από την Ανόρθωση.

Ο τεχνικός της ΑΕΚ επεσήμανε: "Συγχαρητήρια στην Ανόρθωση. Σήμερα είχαμε την ευκαιρία να αφήσουμε την Ανόρθωση πίσω με εφτά βαθμούς και δεν το καταφέραμε. Στο ξεκίνημα είχαμε ευκαιρίες, χάσαμε το πέναλτι και άλλες δυο φάσεις στο πρώτο ημίχρονο. Αν δεν σκοράρεις απέναντι σε μια ομάδα όπως την Ανόρθωση... Δεχθήκαμε το γκολ από ένα πλάγιο και είναι ένα από τα προβλήματά μας η έλλειψη συγκέντρωσης και το είδαμε και κόντρα στην ΑΕΛ. Στο δεύτερο μέρος είχαμε άλλα 45 λεπτά και θέλαμε να μπούμε ξανά στο παιχνίδι και να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε. Δεχθήκαμε το δεύτερο γκολ και έκανα κάποιες αλλαγές για να γίνουμε λίγο πιο επικίνδυνοι μπροστά αλλά αυτό δεν ήταν δυνατό σήμερα. Τώρα πρέπει να σκεφτούμε τον τελικό που έχουμε στο κύπελλο. Ελπίζω όλοι να ανακτήσουμε την ψυχολογία μας και να συγκεντρωθούμε 100 τοις 100 στο παιχνίδι".

Μετά από ερώτηση για την εικόνα της ομάδας του σε αυτή την κρίσιμη περίοδο: "Πριν δεν ήμασταν τόσο καλοί και τώρα δεν είμαστε τόσο κακοί. Η ομάδα στα τελευταία δυο ματς δεν μπόρεσε να τα ελέγξει όπως θέλαμε. Με την ΑΕΛ μίλησα για τον τρόπο που δεχθήκαμε τα γκολ και είναι κάτι που δεν μπορούμε να το επιτρέπουμε. Σήμερα αν προηγούμασταν στο πρώτο ημίχρονο θα ήταν πολύ διαφορετικό το ματς. Όμως δουλειά μου σαν προπονητής είναι να ετοιμάσω την ομάδα για το επόμενο ματς και πρέπει να σκεφτόμαστε πως μόνο με νίκη μπορούμε να προκριθούμε".

Μετά από ερώτηση για την επιλογή Κάντε αντί Μυτίδη: "Σαν προπονητής πρέπει να διαχειριστώ όλο το ρόστερ. Ο Νέστωρας έπαιξε αρκετά συνεχόμενα παιχνίδια. Επίσης ο Χοσέ είχε καλή απόδοση στο τελευταίο παιχνίδι και στις προπονήσεις. Έπρεπε να κάνω μια επιλογή και θεώρησα πως ήταν καλύτερη επιλογή να παίξει ο Κάντε λόγω και του σημερινού αντιπάλου. Θέλω να πω ότι δεν έβγαλα τον Μυτίδη εκτός λόγω μιας κακής εμφάνισης, είμαι ευχαριστημένος μαζί του".