"Συνεχίζω για να μην έρθει η καταστροφή"

Πολύ σημαντικές δηλώσεις έκανε στον ραδιοφωνικό σταθμό Sports1 ο πρόεδρος της ΑΕΛ, Ανδρέας Σοφοκλέους, ο οποίος αναφέρθηκε γιατί παρέμεινε τελικά στον προεδρικό θώκο, στο οικονομικό αλλά και στη νέα ομάδα που χτίζεται από τον Χριστάκη Χριστοφόρου.

Τι είπε ο "Σόφο":

- “Για την ομάδα θα την δούμε στο γήπεδο. Δεν μετράει τι γίνεται στην προετοιμασία”.

- “Ο λόγος που συνεχίζω στην ΑΕΛ είναι να για να μην έρθει η καταστροφή. Δεν υπάρχει η δυνατότητα να βρεθεί αντικαταστάτης αυτή την στιγμή”.

- “Ο Σοφοκλέους ξοφλά, ξοφλούσε και θα ξοφλά και αμαρτίες κάποιων άλλων”.

Οι περισσότεροι θεωρούν ότι εν να τα βάλει όλα ο Σοφοκλέους. Αυτή είναι η συμπεριφορά μας σαν Λεμεσιανοί. Όταν ανέλαβε ο Σολομωνίδης που κρατούσε μόνος του… τον προϋπολογισμό, μήπως ήρθε κάποιος να δημιουργήσει ομάδα, όπως ο Σολομωνίδης; Έτσι θα γίνει και τώρα, αν δεν αντιληφθούμε την κατάσταση. Δημιουργήθηκε ένα σοβαρός πυρήνας για να κατανοήσουν οι πάντες ότι πρέπει να μοιράσουμε το βάρος. Πρέπει να έχουμε μια ΑΕΛ που δεν θα βασίζεται στον Σολομωνίδη ή στο Σοφοκλέους. Πρέπει να στηρίξουμε την ομάδα”..

Το γήπεδο έχει πάρει τον δρόμο του και δεν μπορεί να αντιστραφεί η διαδικασία. Υπάρχουν οι λεπτομέρειες οι οποίες πρέπει να γίνουν. Πιστεύω μέσα Σεπτεμβρίου θα γίνει ο διαγωνισμός. Έχουμε την στήριξη του πρόεδρου της Δημοκρατίας.

- “Οι ανθρώποι είναι τόσο μακριά από την ΑΕΛ. Δεν είναι ΑΕΛίστες κατ' αρχήν αυτοί που το λένε. Τα οικονομικά προβλήματα της ΑΕΛ είναι τριών ειδών. Δεν είναι οφειλές που έρχονται από την διοίκηση την δική μας. Τα παλιά τα χρέη σε φόρους, μπορεί να είναι ένα μικρό ποσό από εμάς, είναι το δάνειο για την πληρωμή για να πληρώσουμε παλιές οφειλές του σωματείου. Το κλειστό γήπεδο της ΑΕΛ το οποίο πληρώνουμε εμείς, βάζοντας μέχρι τώρα πάρα πολλά ευρώ. Οπότε όποιος μιλά και ειρωνεύεται τέτοιο πράγμα δεν είναι ΑΕΛίστας. Αυτά είναι τα χρέη που δεν μας αφήνουν να κάνουμε τον προϋπολογισμό που θέλουμε”.

- Η απόφαση μου να φύγω ήταν στο παιχνίδι του Τσιρείου που διακόπηκε με το ΑΠΟΕΛ. Ο λόγος που δεν έφυγα… ήταν για να μην καταρρεύσει η ΑΕΛ. Ποιος θα ήθελε να έρθει να βοηθήσει με τέτοιες τιμωρίες; Πόσο θα άντεχε αυτός ο άνθρωπος, οπότε κράτησα την σεζόν. Πήγαμε σε ακόμη τελικό και καταφέραμε να δώσουμε ακόμα ένα χτύπημα στην ΑΕΛ το οποίο ήταν τελειωτικό. Οι καιροί είναι διαφορετικοί και δεν σηκώνουν αστεία λόγω FΙFA και Financial Fair Play.