Απαντά στην δικαστική επιτροπή της ΚΟΚ

Ανακοίνωση εξέδωσε η διοίκηση της καλαθοσφαιρικής ΑΕΛ με την οποία τα... βάζει με την δικαστική επιτροπή και τις ποινές που επέβαλε για τα γεγονότα στον Αγρό.

Η ανακοίνωση:

Αναφορικά με το ως άνω θέμα και με κάθε σεβασμό προς την Δικαστική Επιτροπή, θεωρούμε ότι χρήζουν σχολιασμού τα ακόλουθα:

1. Δεχτήκαμε ποινές που συμποσούνται σε € 1 300, στην πρώτη μας φορά φέτος που τεθήκαμε ενώπιον της Δικαστικής. Άλλες ομάδες, υπότροπες, για ίδια αδικήματα στην προηγούμενη συνεδρία της Δικαστικής Επιτροπής, δέχτηκαν το ένα τέταρτο (1/4) της δικής μας ποινής. Όποιες και αν ήταν οι περιστάσεις των όσων εκτυλίχθησαν στον Αγρό, η επιβολή τετραπλάσιας ποινής σε μια ομάδα πρωτάρα σε ότι αφορά την δικαστική, δημιουργεί εύλογες ανησυχίες.

2. Δεχτήκαμε επίσης την πρωτοφανή ποινή «κεκλεισμένων των θυρών σε ουδέτερη έδρα». Και μετά από αυτή την εξέλιξη τίθενται τα εξής ερωτήματα. Πως μπορεί η ομάδα μας να ελέγξει ένα ουδέτερο γήπεδο; Ποιο θα είναι αυτό και πως θα μπορέσουμε σε εγκαταστάσεις ξένες να αναλάβουμε την ευθύνη του αγώνα και δη να απαγορεύσουμε την είσοδο σε οπαδούς μας; Τέλος το σκεπτικό της διεξαγωγής του αγώνα σε ουδέτερη έδρα αποτελεί αγωνιστική τιμωρία, ενώ από το φύλλο αγώνος φαινόταν ξεκάθαρα ότι στις τέσσερεις γραμμές η συμπεριφορά της ομάδας μας ήταν άμεμπτη.

Σε αυτή τη νέα προσπάθεια που διενεργούμε, ώστε να ανταποκριθούμε στα όσα επιτάσσει η Ιστορία μας, δεν επιζητήσαμε τίποτε άλλο πέρα από σεβασμό. Όπως δηλαδή με σεβασμό σε κάθε φορέα της εγχώριας καλαθόσφαιρας πορευτήκαμε, ανάλογη συμπεριφορά αναμέναμε. Για αυτό είναι που μας λυπούν τα ως άνω. Η προσπάθεια μας θα συνεχιστεί και η ΑΕΛ θα φτάσει εκεί που της αξίζει. Είναι ικανή η ΑΕΛ και ο κόσμος της να αντεπεξέλθουν και να υπερνικήσουν την όποια εναντίον τους αδικία.

Τμήμα Καλαθόσφαιρας Αθλητικής Ένωσης Λεμεσού