Ο Hugo Firmino αποκλειστικά στο Kerkida.net

Εδώ και μερικές βδομάδες έχει κυκλοφορήσει το όνομα του ως το πρώτο μεταγραφικό απόκτημα της ΑΕΛ ενόψει της νέας περιόδου. Ο Πορτογάλος Hugo Firmino θα αγωνίζεται μέχρι το τέλος της χρονιάς με τη φανέλα της Οριεντάλ και στη συνέχεια θα ενσωματωθεί με την ΑΕΛ στην έναρξη της προετοιμασίας.

Το kerkida.net έψαξε και βρήκε τον Πορτογάλο ο οποίος μας έκανε αποκλειστικές δηλώσεις για τη νέα πρόκληση που έχει μπροστά του.

Χούγκο, ακούγεται εδώ και λίγο διάστημα ότι υπέγραψες συμβόλαιο συνεργασίας με την ΑΕΛ, ισχύει αυτό;

«Ναι έχει ήδη κλείσει η συμφωνία με την ΑΕΛ. Υπογράψαμε όλα τα σχετικά συμβόλαια και τώρα προετοιμάζομαι για τη νέα σεζόν».

Πόσα χρόνια υπέγραψες συμβόλαιο συνεργασίας;

«Το συμβόλαιο θα είναι για αρκετά χρόνια, ο κάθε ποδοσφαιριστής θέλει να παραμείνει σε μεγάλες ομάδες».

Έχει κυκλοφορήσει ότι θα είναι για δύο χρόνια. Αληθεύει;

«Ναι όπως το είπες. Υπογράψαμε για δύο χρόνια».

Πότε τελειώνουν οι υποχρεώσεις σου με την Οριεντάλ;

«Το συμβόλαιό μου τελειώνει το καλοκαίρι και προς το παρόν είμαι συγκεντρωμένος στους στόχους που θέλουμε να πετύχουμε στην ομάδα. Μετά που θα τελειώσει το πρωτάθλημα θα ξεκουραστώ για δύο εβδομάδες και μετά τις διακοπές θα αρχίσω δουλειά με προπονητή φυσικής κατάστασης για να έρθω στην ΑΕΛ σε άψογη κατάσταση».

Πώς νιώθεις που θα αγωνίζεσαι στην ΑΕΛ με τη νέα χρονιά;

«Νιώθω πολύ καλά, έκανα ένα σημαντικό βήμα στην καριέρα μου. Η ΑΕΛ είναι ένας φανταστικός σύλλογος με φανταστικούς υποστηρικτές και έχει στόχους. Ο προπονητής στην προηγούμενη του θητεία ήταν πρωταθλητής και αυτό είναι που θέλω να γίνω και εγώ, πρωταθλητής με τη νέα σεζόν. Ξέρω ότι δεν είναι εύκολο, αλλά αυτός είναι ο κύριος μου στόχος».

Γνώριζες τίποτα για την ΑΕΛ ή το Κυπριακό πρωτάθλημα πριν υπογράψεις συμβόλαιο συνεργασίας;

«Γνώριζα την ΑΕΛ. Έχω κάποιους φίλους που αγωνίστηκαν στην ομάδα όπως ο Καφού και ο Ντεντέ και μου είπαν τα καλύτερα για την ομάδα. Ξέρω ότι είναι ένας απαιτητικός σύλλογος, αλλά είμαι προετοιμασμένος για αυτό το νέο στάδιο στη ζωή μου».

Ο Καφού και ο Ντεντέ σου μίλησαν και για τον κόσμο της ΑΕΛ;

«Ναι, μου είπαν ότι είναι πολύ απαιτητικοί και φανατικοί με την ομάδα αλλά όλοι οι μεγάλοι σύλλογοι έχουν φανταστικούς οπαδούς οπότε δεν περίμενα κάτι άλλο».

Τέλος θέλεις να στείλεις ένα μήνυμα στους οπαδούς της ΑΕΛ; Τι να περιμένουν για τη νέα χρονιά;

«Μπορούν να περιμένουν μεγάλα πράγματα και η ΑΕΛ θα επιστρέψει στους τίτλους σύντομα. Θέλω να τους πω να στηρίζουν την ομάδα γιατί είναι ο 12ος παίκτης».