Νιάτα vs Κίνητρο σημειώσατε δύο... (δηλώσεις/φώτος)

Σ’ ένα μέτριο έως κακό ποιοτικά παιχνίδι η Δόξα επικράτησε εκτός έδρας της ΑΕΛ 0-1.  Σκόρερ του μοναδικού γκολ της αναμέτρησης ο Αγκουινάλντο στο 77’.  Να σημειωθεί ότι οι φιλοξενούμενοι στο 59’ είχαν δοκάρι με τον Φοφανά.

Με τη δεύτερη σερί της επιτυχία η Δόξα έπιασε με το πέρας εφτά αγώνων στο β’ όμιλο την ΑΕΛ στους 40 βαθμούς. Δεύτερη σερί ήττα για την ομάδα της Λεμεσού που χρησιμοποίησε αρκετούς νεαρούς.

Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης καταγράφεται ότι κόπηκαν μόλις 279 εισιτήρια.

Α'  ΜΕΡΟΣ: Πολλές πάσες για επιβολή του ρυθμού επιφύλαξαν τα πρώτα λεπτά ωστόσο δεν σημειώθηκε καμία αξιόλογη φάση.  Σταδιακά οι δυο ομάδες έπαιξαν πιο επιθετικό ποδόσφαιρο δημιουργώντας από μια τελική προσπάθεια. Καλύτερη αυτών ήταν για τους γηπεδούχους στο 23’ σε σουτ του Αγκάνοβιτς που έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ ο Νέγκρι. 

Με την έλευση μισής ώρας αγώνα η Δόξα έβγαινε με περισσότερες αξιώσεις στην επίθεση ζητώντας το γκολ.  Στο 37’ λίγο έλειψε να τα καταφέρει όταν με ατομική ενέργεια ο Καλό πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, έφτασε σχεδόν μέχρι το ύψος της μικρής περιοχής και με δυνατό σουτ ανάγκασε τον νεαρό Γεωργίου εντυπωσιακά να του πει… όχι. Με αυτά και με εκείνα το α' μέρος ολοκληρώθηκε με το άγονο 0-0. 

Β΄ ΜΕΡΟΣ: Πανομοιότυπο σκηνικό και στην επανάληψη με την μπάλα ν’ ανεβοκατεβαίνει στο χώρο του κέντρου. Χρειάστηκε να φτάσουμε στο 58’ με τον νεοεισελθόντα Αγκουινάλντο εντελώς μόνο (σε γύρισμα του Καλό) από το ύψος του πέναλτι να στέλνει την μπάλα πάνω από τα δοκάρια. Ένα λεπτό αργότερα με δυνατό βολέ στην κινήση ο Φοφανά σημάδεψε το αριστερό κάθετο δοκάρι. 

Με την ΑΕΛ να χρησιμοποιεί ως αλλαγή μικρούς η Δόξα ανέλαβε τον πλήρη έλεγχο. Πίεσε και στο 77’ λυτρώθηκε γράφοντας το 0-1. Ο Εντμάρ έκανε την επέλαση από αριστερά και με σέντρα ακριβείας βρήκε τον Αγκουινάλντο που με ωραία κεφαλιά νίκησε τον Γεωργίου. Τίποτα δεν άλλαξε στην συνέχεια και έτσι η ομάδα της Κατωκοπιάς πήρε το σημαντικό διπλό.

ΑΕΛ: Γεωργίου, Ρομπέρ, Σιέλης, Σταύρου, Μέσκα (58' Παντελή), Μαύρου, Κυριάκου, Σοάρες, Αγκάνοβιτς (46' Νεοφύτου), Φράγκος, Οχένε (69' Γερολέμου) 

ΔΟΞΑ: Νέγκρι, Δημητρίου, Ρεδόνδο, Λόπες (75' Παουλίνιο), Καρλίτος, Κένιντι (56' Αγκουινάλντο), Εντμάρ, Φοφανά, Ενιφούλ, Λεάντρο, Αρέστη (56' Λεόν)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Φράγκος / Λεάντρο (2η)

*Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Νικόλας Αθανασίου, με βοηθούς τους Μάριο Καλογήρου και Μιχάλη Μαρίνου.

*Kόπηκαν μόλις 279 εισιτήρια.

*Ντεμπούτο στο φετινό πρωτάθλημα πραγματοποίησε ο νεαρός τερματοφύλακας της ΑΕΛ, Γεωργίου. Πρώτη παρουσία και για τους Νεοφύτου και Παντελή που πέρασαν ως αλλαγή.

*Τρίτο γκολ στο πρωτάθλημα για τον επιθετικό της Δόξας Αγκουινάλντο. 

*Αναγκαστική ήταν η αλλαγή του Αγκάνοβιτς λόγω ενοχλήσεων. 

*Στην κανονική διάρκεια οι δυο ομάδες μετρούν από μία εντός έδρας νίκη. 2-1 στο «Μακάρειο» και 4-0 στο «Τσίρειο». Στον πρώτο αγώνα για τον β’ όμιλο η ΑΕΛ επικράτησε 1-2. 

Πιο κάτω σας παραθέτουμε όλα όσα ειπώθηκαν στην συνέντευξη τύπου:

Λούκας Χατζηλούκας: «Οι ποδοσφαιριστές πέτυχαν μια πάρα πολύ σημαντική νίκη. Η ΑΕΛ είχε αρκετές απουσίες και χρησιμοποίησε αρκετούς νεαρούς. Έδειξαν ότι μπορεί να στηριχτεί επάνω τους στο μέλλον. Δεν μπορώ να πω ότι παίξαμε καλό ποδόσφαιρο. Ίσως να έπαιξε ρόλο το άγχος γιατί ζητούσαμε πολύ τη νίκη αλλά αυτή την στιγμή το πιο σημαντικό είναι οι τρεις βαθμοί. Έχουμε ακόμη ένα δύσκολο παιχνίδι μπροστά μας την Τετάρτη με τον Εθνικό στο οποίο θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε για να τελειώσουμε».

Διονύσης Διονυσίου: «Θα ήθελα με την σειρά μου να δώσω τα συγχαρητήρια μου στους ποδοσφαιριστές και των δυο ομάδων. Όπως είπε και ο συνάδελφος η βαθμολογική μας θέση μας επιτρέπει να χρησιμοποιήσουμε μικρούς. Μικρούς οι οποίοι προπονούνται μαζί μας εδώ και αρκετό καιρό. Πρέπει να τους δοθούν οι ευκαιρίες για να δείξουν και αυτοί ότι αξίζουν ν’ αγωνίζονται στην α’ ομάδα. Όσον αφορά το παιχνίδι νομίζω ότι η ισοπαλία θα ήταν πιο δίκαιο αποτέλεσμα».