Τα πέντε πιτσιρίκια της ΑΕΛ (ανάλυση)

Υπογραφή επαγγελματικών συμβολαίων με πέντε νεαρούς ποδοσφαιριστές ανακοίνωσε χθες η ΑΕΛ. Το είχαμε γράψει αρκετές φορές ότι η φετινή «φουρνιά» έχει δείξει ότι μπορεί να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις που υπάρχουν στην πρώτη ομάδα.

Σωτήρης Βασιλείου, Κωνσταντίνος Κυριάκου, Αντρέας Νεοφύτου, Στυλιανός Παντελή και Παντελής Παντελή είναι πλέον επαγγελματίες ποδοσφαιριστές και καλούνται να δουλέψουν ακόμη πιο σκληρά για να δικαιώσουν όσους τους εμπιστεύτηκαν.

Για μερικούς από τους νεαρούς έχουμε ιδία άποψη αφού είχαμε την ευκαιρία να τους παρακολουθήσουμε τόσο στο οικογενειακό φιλικό μεταξύ πρώτης ομάδας και την μικτή U21 και U17 αλλά και σε μερικούς αγώνες της Β' φάσης.

Σωτήρης Βασιλείου (29/12/1995): Η αλήθεια είναι ότι παρακολουθώντας τον αρχικά στο οικογενειακό φιλικό άφησε μεγάλη εντύπωση στους παρευρισκόμενους. Ο Σωτήρης Βασιλείου είναι ένα σύγχρονο αριστερό μπακ που διακρίνεται για την ταχύτητα, τον τσαμπουκά και το πάθος του. Δεν περιορίζεται μόνο στα αμυντικά του καθήκοντα αφού με τα τρεξίματα του καλύπτει ολόκληρη την αριστερή πτέρυγα από την άμυνα μέχρι την επίθεση. Ο 20χρονος αγωνίστηκε μάλιστα και στα δύο τελευταία παιχνίδια για τον δεύτερο όμιλο και στο τελευταίο παιχνίδι με τον Ερμή πέτυχε και το πρώτο του γκολ με τη γαλαζοκίτρινη. Αυτό που έκανε περισσότερο εντύπωση είναι το πάθος με το οποίο πανηγύρισε το γκολ του και το φίλημα στο σήμα σε ένα εντελώς αδιάφορο παιχνίδι κάτι που δείχνει την αγάπη του για την ΑΕΛ.

Κωνσταντίνος Κυριάκου (31/10/1996): Ακόμη ένα από τα παιδιά που ξεχώρισαν και ως αποτέλεσμα «κέρδισε» επαγγελματικό συμβόλαιο με την ομάδα του. Δυναμικός κεντρικός αμυντικός που βγαίνει με αποφασιστικότητα για να ανακόψει τις φάσεις ενώ παρά την απειρία του δεν φοβάται και αυτό φαίνεται. Ο Κωνσταντίνος έχει όλα τα φόντα με σκληρή δουλειά να εξελιχθεί και σε αυτό σίγουρα αναμένεται να τον βοηθήσει και ο μεγάλος του αδερφός ο Αντρέας Κυριάκου που είναι στην πρώτη ομάδα εδώ και αρκετά χρόνια. Τα δύο αδέρφια μάλιστα στα δύο τελευταία παιχνίδια της χρονιάς αποτελούσαν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο της ΑΕΛ.

Αντρέας Νεοφύτου (07/07/1998): Ο Αντρέας Νεοφύτου, αδερφός του πρώην ποδοσφαιριστή της ΑΕΛ Νταβίντ Νεοφύτου, είναι ένας μέσος με πολύ καλό κράτημα μπάλας, μπορεί να βγάλει κάθετες πάσες με ακρίβεια και να βοηθήσει στο δημιουργικό κομμάτι. Ο νεαρός ήταν από τα βασικά μέλη της δεύτερης ομάδας αφού αγωνίστηκε 15 φορές με τους U21. Παράλληλα έκανε και το ντεμπούτο του με τη γαλαζοκίτρινη φανέλα στις 24 Απριλίου στο παιχνίδι με τη Δόξα όπου πέρασε ως αλλαγή. Στα δύο τελευταία παιχνίδια ήταν βασικός και έδειξε ότι διαθέτει την ποιότητα και το ταλέντο για να ανταποκριθεί μελλοντικά στην πρώτη ομάδα με επιτυχία.

Στυλιανός Παντελή (07/08/1999): Τον είδαμε πρώτη φορά στο οικογενειακό φιλικό της ΑΕΛ με το νεαρό να δείχνει πολύ καλά στοιχεία. Δεξί μπακ που όταν χρειαστεί δεν διστάζει να βγει μπροστά και να βοηθήσει την ομάδα του χωρίς ωστόσο να αμελεί και τα αμυντικά του καθήκοντα. Στη φετινή χρονιά κατέγραψε 17 συμμετοχές με την ομάδα των U21, 3 με την ομάδα U17 και έκανε το επίσημο του ντεμπούτο στην πρώτη ομάδα απέναντι στη Δόξα και έγραψε συνολικά 3 συμμετοχές φέτος.

Παντελής Παντελή (11/02/1999): Ο μοναδικός από τους μικρούς που υπέγραψαν που δεν έχει αγωνιστεί φέτος με την πρώτη ομάδα. Ο 17χρονος Παντελής Παντελή αγωνίζεται σαν χαφ και φέτος έγραψε 7 συμμετοχές με την ομάδα των U17 και άλλες 14 με την δεύτερη ομάδα της ΑΕΛ. Η υπογραφή συμβολαίου "λέει" ότι ο μικρός με τα όσα έδειξε στις προπονήσεις ικανοποίησε τον προπονητή του και ότι πιστεύει στις δυνατότητες ανέλιξης που έχει.