ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ η εικόνα της ΑΕΛ σήμερα

Η ολική ανανέωση του ρόστερ της ΑΕΛ συνεχίζεται με τις μεταγραφές να έχουν φθάσει μέχρι στιγμής τις 11 ενώ μέσα στις επόμενες μέρες ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο αφού απομένουν ακόμη μερικές κινήσεις.

Πρώτο μεταγραφικό απόκτημα της φετινής σεζόν, επίσημα τουλάχιστον ο Κάρλος Ουέλινγκτον. Ο 29χρονος Βραζιλιάνος αγωνίζεται ως επιθετικός. 

Σειρά πήρε ακόμη ένας επιθετικός, ο νεαρός Μάριος Ηλία ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την ΑΕΛ για τα επόμενα τρία χρόνια.

Ακολούθησε η απόκτηση του Χάρη Κυριάκου, του δεξιού ακραίου αμυντικού ο οποίος την περασμένη ποδοσφαιρική περίοδο αγωνιζόταν στον Εθνικό Άχνας.

Η μεταγραφική ενίσχυση συνεχίστηκε με την ανακοίνωση απόκτησης του Χούγκο Φιρμίνο, ο οποίος αν και ήταν κλειστός αρκετό καιρό πριν εν τέλει ανακοινώθηκε επίσημα στις 27 Μαΐου. Ο Πορτογάλος αγωνίζεται κυρίως στο αριστερό άκρο της επίθεσης ενώ υπό συνθήκες μπορεί να αγωνιστεί και στην κορυφή.

Ακολούθως ήρθε η απόκτηση του Πέδρο Μπενγκούι. Ο Αγκολέζος φαίνεται πως μπορεί να αγωνιστεί σε όλες τις θέσεις της επίθεσης. Από την στιγμή που δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες για τον ποδοσφαιριστή, θα περιμένουμε τα πρώτα φιλικά για να δούμε τον ρόλο για τον οποίο τον απέκτησε ο Πάμπος Χριστοδούλου.

Η επόμενη μεταγραφική κίνηση δεν χρειάζεται συστάσεις αφού ο Μάριος Νικολάου είναι γνωστός σε όλους και στην ΑΕΛ περιμένουν πολλά από τον αρχηγό στον χώρο του κέντρου.

Επόμενος ο Αλί Σαβανέ, ο... Τουρέ όπως τον φωνάζουν ο οποίος αποκτήθηκε με τις καλύτερες συστάσεις. Ο 26χρονος Ιβοριανός είναι μεσοεπιθετικός, αγωνίζεται κυρίως ως δεκάρι και θα έχει το ρόλο να οργανώνει το παιχνίδι της ΑΕΛ τη νέα χρονιά.

Συνέχεια στο μεταγραφικό ντεμαράζ έδωσε η απόκτηση του Λούκας Σόουζα ο οποίος πήγε στην ΑΕΛ με τις καλύτερες περγαμηνές και οι απαιτήσεις προς το πρόσωπο του είναι μεγάλες βλέποντας κανείς και το βιογραφικό του. Ο 26χρονος Βραζιλιάνος αγωνίζεται κυρίως ως αμυντικός μέσος.

Ένατο μεταγραφικό απόκτημα ο θηριώδης Καμερουνέζος κεντρικός αμυντικός Έντι Μπογιόμ ο οποίος θα αναλάβει μαζί με τον παρτενέρ του στο κέντρο της άμυνας, να ηγηθούν της αμυντικής λειτουργίας. 

Ακολούθως ολοκληρώθηκε ο δανεισμός του Νούριο Φορτούνα από την Μπράγκα στην ΑΕΛ για την επόμενη ποδοσφαιρική περίοδο. Ο 21χρονος με καταγωγή από Αγκόλα και Πορτογαλική υπηκοότητα αγωνίζεται στο αριστερό άκρο της άμυνας και όλες οι πληροφορίες μιλούν για ένα ταλαντούχο ποδοσφαιριστή που μπορεί να βοηθήσει.

Ενδέκατο και τελευταίο (μέχρι στιγμής) μεταγραφικό απόκτημα ο Elvis Manuel Monteiro Macedo ή πιο απλά Babanco. Ο 30χρονος (κλείνει τα 31 στις 27/7) από το Πράσινο Ακρωτήρι μπορεί να μην είναι γνωστός σε εμάς ωστόσο όσοι τον γνωρίζουν μιλούν με τα καλύτερα λόγια για την ποιότητα του ως ποδοσφαιριστής ενώ είναι διεθνής με την εθνική ομάδα της χώρας του αλλά και αρχηγός. Ο Babanco είναι αυτό που λέμε πολυθεσίτης αφού κύρια του θέση είναι στη μεσαία γραμμή ενώ μπορεί επίσης να αγωνιστεί ως αριστερό μπακ αλλά και ως αριστερό χαφ.

* Από πέρσι συνεχίζουν οι Αϊρόσα, Σιέλης, Ελευθερίου, Σοάρες, Μέσκα, Σταύρου, Κυριάκου, Γεωργίου και Μαύρου.