Επιλογές με μικρό ρίσκο

Τα τελευταία χρόνια επικρατεί η άποψη ότι οι ξένοι ποδοσφαιριστές μπορούν να βοηθήσουν περισσότερο μία ομάδα από τους γηγενείς, κάπως έτσι ήταν η αντίληψη και στο στρατόπεδο της ΑΕΛ ωστόσο αυτό φαίνεται ότι σιγά σιγά αλλάζει.

Το Κυπριακό στοιχείο ήταν κάτι που έλειπε από την ομάδα της Λεμεσού τόσα χρόνια αφού αν και υπήρχαν αξιόλογοι Κύπριοι ποδοσφαιριστές στο ρόστερ, εντούτοις θεωρούνταν τις περισσότερες φορές «παγκίτες». 

Με τις μέχρι στιγμής μεταγραφικές κινήσεις από την εγχώρια αγορά ο Πάμπος Χριστοδούλου δείχνει ότι θέλει να επενδύσει και στους Κύπριους αφού όπως και να το κάνουμε οι γηγενείς ποδοσφαιριστές έχουν ένα διαφορετικό τρόπο αντίληψης του παιχνιδιού. Πολλές φορές μάλιστα παρουσιάζονται με περισσότερο πάθος στον αγωνιστικό χώρο αφού γνωρίζουν καλύτερα σε ποια ομάδα βρίσκονται.

Η ΑΕΛ στη φετινή μεταγραφική περίοδο έχει αποκτήσει από την εγχώρια αγορά Μάριο Ηλία, Χάρη Κυριάκου, Ανδρέα Κίττο ενώ στην ομάδα επέστρεψε και ο αρχηγός Μάριος Νικολάου. Κινήσεις που εμπεριέχουν μικρό ρίσκο αφού είναι ποδοσφαιριστές γνωστοί στον ποδοσφαιρικό κόσμο όσο αφορά τις δυνατότητες και την ποιότητα τους.

Η ποδοσφαιρική ηλικία των τριών πρώτων δείχνει ότι ο Κύπριος προπονητής σχεδιάζει όχι μόνο την ΑΕΛ του σήμερα, αλλά και την ΑΕΛ του αύριο αποκτώντας νεαρούς, εξελίξιμους ποδοσφαιριστές οι οποίοι αν αξιοποιηθούν σωστά μόνο κέρδος μπορεί να αποφέρουν στους γαλαζοκίτρινους. Όσο αφορά το Μάριο Νικολάου δεν χρειάζεται συστάσεις, η προσφορά του στην ΑΕΛ είναι γνωστή.

Στα χαρτιά τουλάχιστον η ΑΕΛ διαθέτει ένα πέρα για πέρα αξιόλογο ρόστερ Κυπρίων ποδοσφαιριστών και αυτό που απομένει είναι να τους δοθούν οι κατάλληλες ευκαιρίες ώστε να καταφέρουν να αποδείξουν την αξία τους και να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους.