Με το δεξί η ΑΕΛ! (pics/vid)

Ιδανικό ξεκίνημα για την ΑΕΛ στο πρωτάθλημα κόντρα στην Αναγέννηση... Η ομάδα της Λεμεσού όντας καλύτερη σε όλη την διάρκεια του αγώνα επικράτησε με 1-0 της ομάδας της Δερύνειας. Σκόρερ ο Μπουένο στο 66ο λεπτό από το σημείο του πέναλτι. Το kerkida.net ήταν στο Τσίρειο...

Η εξέλιξη του ματς

Η ΑΕΛ μπήκε όπως αναμενόταν, πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, έχοντας στο πρώτο πεντάλεπτο την πρωτοβουλία των κινήσεων. Mε την πάροδο του πρώτου 20λέπτου ο ρυθμός σταδιακά έπεφτε. Η ΑΕΛ είχε τον έλεγχο του αγώνα με την Αναγέννηση να περιορίζεται σε παθητικό ρόλο στο ματς.

Πρώτη μεγάλη ευκαιρία

Ο Ουέλιγκτον ήταν ο παίκτης που απόλεσε την πρώτη ευκαιρία για την ΑΕΛ. Ο Βραζιλιάνος με προβολή δεν βρήκε στόχο από πολύ κοντά έπειτα από την σέντρα από αριστερά του Σαβανέ στο 24ο λεπτό.

39΄ Απίθανη χαμένη ευκαιρία

Στο 39΄ο Ουέλιγκτον και πάλι μπροστά από τον Μάστρου έχασε μεγάλη ευκαιρία. Ο Ντόσα, έπειτα από την εκτέλεση φάουλ του Μπουένο, έστρωσε με το κεφάλι ωστόσο ο Βραζιλιάνος με νέα κεφαλιά σε κενή εστία δεν βρήκε δίκτυα.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το σκορ να μένει στο 0-0. Η ΑΕΛ ήταν καλύτερη από την Αναγέννηση. Έχασε κάποιες ευκαιρίες να βρεθεί μπροστά στο σκορ. Από την άλλη η ομάδα της Δερύνειας πέτυχε τον στόχο της που ήταν να πάει στα αποδυτήρια χωρίς να δεχτεί γκολ.

Δεύτερο μέρος...

Η ΑΕΛ μπήκε κάπως νωχελικά στο δεύτερο μέρος. Είχε μεν τον έλεγχο της μπάλας ωστόσο αδυνατούσε να δημιουργήσει την κλασική ευκαιρία. Αυτά μέχρι το 59ο λεπτό, όταν ο Μέσκα με ωραίο σουτ εντός περιοχής έστειλε την μπάλα λίγο έξω από την εστία του Μάστρου...

ΓΚΟΛ για την ΑΕΛ στο 66΄

Η ΑΕΛ κατάφερε να κάνει το 1-0 με τον Μπουένο. Ο μεσοεπιθετικός των γαλαζοκιτρίνων ευστόχησε από την άσπρη βούλα. Ο Λούκας Σωτηρίου ορθώς υπέδειξε την παράβαση έπειτα από καταπληκτική ενέργεια από δεξιά του Κυριάκου και ανατροπή του Μέσκα από τον Βλασόπουλο.

Από το σημείο επίτευξης του γκολ και έπειτα η ΑΕΛ ηρέμισε το παιχνίδι της, μη επιτρέποντας στην Αναγέννηση να απειλήσει. Το 1-0 έμελλε να είναι το τελικό αποτέλεσμα στο Τσίρειο, με τους φίλους της ΑΕΛ να πανηγυρίζουν το πρώτο τρίποντο στο νέο πρωτάθλημα.

ΑΕΛ: Ρόμο, Ντόσα, Νικολάου, Σοάρες, Σιέλης, Μπουένο (92΄ Νεοφύτου), Ουέλλινγκτον (80΄Ακουινάλντο), Φορτούνα, Μέσκα, Κυριάκου, Σαβανέ (63΄ Σάρκι)

Αναγέννηση: Μάστρου, Μπαρμπούδης, Ευθυμίου (77΄ Κυπριανού), Ντιαλό, Αναστασίου, Βλασόπουλος, Κάλεζιτς, Ντε Σόουζα, Νατσιόπουλος, Φουρτάδο (56΄ Σωτηρίου), Γουσπασιάν

Κίτρινες: Γιουσπασιάν (36΄), Μπουένο (37΄)

- Εκτός αποστολής λόγω στομαχικών διαταραχών έμεινε ο Μάρκο Αϊρόσα.