Τριάρα και δύο στα δύο! (pics/vid)

Η ΑΕΛ όντας εμφανώς καλύτερη από την Δόξα κατάφερε να κάνει το δύο στα δύο στο πρωτάθλημα επικρατώντας της προσφυγικής ομάδας στο Μακάρειο με 3-1.

Σαβανέ στο 22΄, Μέσκα στο 40΄ διαμόρφωσαν το 0-2 του πρώτου μέρους. Από την πλευρά της η Δόξα ήταν καλύτερη στο δεύτερο μέρος, μείωσε με τον Περάλντα στο 55΄ με τον Σόουζα να διαμορφώνει το τελικό 1-3 στο 78΄. 

Το kerkida.net ήταν στο Μακάρειο... 

Η εξέλιξη του αγώνα: 

Όπως αναμενόταν, τα πρώτα λεπτά του αγώνα ήταν αναγνωριστικά. Η ΑΕΛ είχε σε γενικές γραμμές τον έλεγχο του αγώνα στο πρώτο 10λεπτο πατώντας περισσότερες φορές περιοχή παρά η Δόξα...

Πρώτη φάση για την ΑΕΛ από λάθος στο 22΄

Η ΑΕΛ απώλεσε την πρώτη της ευκαιρία στο παιχνίδι στο 22ο λεπτό. Ο Σεράν Πόλο έκανε λάθος εκτίμηση με την μπάλα στα πόδια, ο Μπουένο πίεσε, κέρδισε την μπάλα γυρίζοντας την στον Μέσκα του οποίου το πλασέ κόντραρε την τελευταία στιγμή στον Παουλίνιο.

Τραγικό λάθος από τον Χατζηφραγκίσκου και 0-1

Η ΑΕΛ κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ με την βοήθεια του τερματοφύλακα της Δόξας στο 27ο λεπτό. Ο Σαβανέ έπιασε δυνατό σουτ εκτός περιοχής με τον Χατζηφραγκίσκου να μην συγκρατεί την μπάλα η οποία του έφυγε και κατέληξε στα δίκτυα της ομάδας του.

2-0 ο Μέσκα στο 40΄

Προϊόν πολύ καλής συνεργασίας των παικτών της ΑΕΛ το 2-0. Ο Φορτούνα από αριστερά έκανε πολύ ωραία ενέργεια, μπήκε στην περιοχή και την κατάλληλη στιγμή γύρισε την μπάλα στο πρώτο δοκάρι, εκεί όπου ο Μέσκα δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει για δεύτερη φορά τον Χατζηφραγκίσκου.

Πρώτη απειλή από την Δόξα

Ο Λουίς Περάλντα στο 50΄με δυνατό σουτ εκτός περιοχής απείλησε για πρώτη φορά την εστία του Ρόμο. Η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

Τα κατάφερε στο 55΄

Ο Λουίς Περάλντα κατάφερε να μειώσει στο σκορ με ωραίο σουτ εντός περιοχής του Ρόμο. Ο Κολομβιανός μπήκε στην περιοχή και με ωραία κοφτή ντρίμπλα σούταρε στην κλειστή γωνία του Ρόμο για το 1-2.

Καλύτερη η Δόξα...

Η Δόξα ήταν καλύτερη από την ΑΕΛ μετά την μείωση στο σκορ από τον Περάλντα. Μάλιστα η ομάδα της Κατωκοπιάς έφτασε μια ανάσα από το 2-2 όταν ο Ρούντι με πολύ ωραία εκτέλεση φάουλ στο 60΄είδε την μπάλα να περνάει μόλις έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Ρόμο ο οποίος δεν μπορούσε να κάνει τίποτα.

Σόουζα...3-1

Ουσιαστικά στην πρώτη της ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΛ πέτυχε και τρίτο γκολ. Στο 78ο λεπτό ο Μέσκα έγινε δημιουργός, από δεξιά γύρισε την μπάλα στην καρδιά της περιοχής εκεί όπου ο Λούκας Σόουζα με προβολή νίκησε τον Χατζηφραγκίσκου για το 3-1.

Μετά την επίτευξη του τρίτου γκολ της ΑΕΛ οι δύο ομάδες συμβιβάστηκαν με το 1-3 να είναι το τελικό σκορ.

Η ομάδα της Κατωκοπιάς ουσιαστικά κάνει ποδαρικό στο νέο πρωτάθλημα αφού το παιχνίδι της με την ΑΕΚ την πρώτη αγωνιστική αναβλήθηκε. Από την άλλη η ΑΕΛ προέρχεται με εντός έδρας νίκη κόντρα στην Αναγέννηση με 1-0.

Μαζική η πρώτη έξοδος για τους "Λέοντες"

Εντεκάδες:

Δόξα: Χατζηφραγκίσκου, Σομπρίνιο (68΄Κένιντι), Δημητρίου, Εντμάρ (75΄ Μπεμπέντο), Ρεδόνδο (46΄Λεονάρντο), Φιγκέιρας, Περάλντα, Κότο Παγιές, Ντα Σίλβα, Ενινφούλ, Σεράν Πόλο

ΑΕΛΡόμο, Ντόσα, Λούκας, Σοάρες, Σιέλης, Μπουένο (70΄Νικολάου), Γουέλιγκτον, Φορτούνα, Μέσκα, Κυριάκου, Σαβανέ (86΄ Σάρκι)