Βάση με εφτά ποδοσφαιριστές...

Σε μια ποδοσφαιρική περίοδο όλοι είναι σημαντικοί και όλοι απαραρήτητοι, ωστοσο πάντοτε υπάρχει μια βάση επιλογών που παίρνει το μεγαλύτερος μέρος της «πίττας» συμμετοχών. 

Αν και είναι αρκετά νωρίς για να ισχυστεί κανείς ότι ο Πάμπος Χριστοδούλου κατέληξε στα κύρια πρόσωπα που θ' αποτελεούν το πλάνο του, τα πρώτα δυο παιχνίδια πρωραθλήματος, κατέδειξαν ότι εφτά ποδοσφαιστές προτειμήθηκαν περισσότερο σε σχέση με τους υπόλοιπους. 

Ο λόγος για τους Ρόμο, Φορτούνα, Σιέλη, Κυριάκου, Σοάρες, Μέσκα και Tζούνιορ αφού είναι αυτοί που πήραν το απόλυτο των λεπτών συμμετοχής μέχρι στιγμής από τον Κύπριο τεχνικό. 

Είτε λόγω του ότι αρκετοί ποδοσφαιριστές καθυστέρησαν να ενσωματοθούν και χρειάζονται χρόνο για να διεκδικήσουν θέση στο αρχικό σχήμα, είτε λόγω του σχεδίου αναγκαστικής χρησιμοποίησης δυο τουλάχιστον γηγενών στο αρχικό σχήμα, μέχρι στιγμής φαίνεται ότι κέρδίζουν το στοίχημα της φανέλας βασικού.  
 
Πάντως, με το κεφάλαιο ενίσχυση να είναι σε ισχύ και το σταδιακό φορμάρισμα των υπολοίπων να έρχεται σιγά-σιγά δεν αποκλείεται στην εξέλιξη της χρονιάς ν' αλλάξει εντελώς η όψη της νέας ΑΕΛ σε σχέση  με τις αρχικές ενδείξεις.