Με σφραγίδα Πάμπου

Τεράστιας σημασίας νίκη πέτυχε η ΑΕΛ το βράδυ του Σαββάτου με 2-1 απέναντι στον Απόλλωνα, ανατρέποντας μάλιστα το σε βάρος της σκορ. 

Οι γαλαζοκίτρινοι στο πρώτο τους ντέρμπι στη φετινή χρονιά έδειξαν ότι είναι φτιαγμένοι για τέτοιου είδους παιχνίδια και με πάθος, πείσμα και υπομονή κατάφεραν να πάρουν το τρίποντο. 

Αυτή η νίκη ήρθε την πιο κατάλληλη στιγμή «σβήνοντας» τις όποιες μουρμούρες πήγαν να δημιουργηθούν μετά την ισοπαλία με τον Εθνικό, και την μέτρια εμφάνιση στον αγώνα με την Καρμιώτισσα.

Επίσης το τρίποντο απέναντι στον Απόλλωνα ανέβασε την ψυχολογία της ομάδας στο ζενίθ ενόψει του άλλου ντέρμπι που έρχεται με την Ανόρθωση. 

Μπορεί η ΑΕΛ στο πρώτο ημίχρονο να μην κατάφερε να αποδώσει τα αναμενόμενα ωστόσο στην επανάληψη παρουσιάστηκε αλλαγμένη προς το καλύτερο. Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι το παιχνίδι αυτό το κέρδισε ο Πάμπος Χριστοδούλου με τις κινήσεις που έκανε από τον πάγκο, αφού ο Αρουαμπαρένα αποδείχτηκε η χρυσή του αλλαγή δίνοντας στην ομάδα του το τρίποντο, κάτι που έστειλε τους «Λέοντες» στους εφτά ουρανούς. 

Η νίκη της ΑΕΛ έχει πολλαπλά οφέλη για την ίδια, αφού κατάφερε αρκετά νωρίς στο πρωτάθλημα να αφήσει πίσω μία ομάδα όπως ο Απόλλωνας που από το καλοκαίρι έθεσε ως στόχο την κατάκτηση του τίτλου. Πλέον στους γαλαζοκίτρινους βλέπουν τη συνέχεια με μεγαλύτερη αισιοδοξία αφού δείχνει η ομάδα ότι με τον Πάμπο στο τιμόνι, μπορεί. Τι είναι αυτό που μπορεί, θα το δείξει η συνέχεια, πρώτιστος στόχος είναι η εξάδα και η έξοδος στην Ευρώπη, ότι περισσότερο έρθει θα είναι καλοδεχούμενο από την κίτρινη οικογένεια.