"Αναμένονται συναρπαστικοί τελικοί"

Δηλώσεις στην επίσημη ιστοσελίδα της καλαθοσφαιρικής ΑΕΛ έκανε ο καλαθοσφαιριστής του ΑΠΟΠ, Πάνος Πολεμίτης σχετικά με τους τελικούς ανάμεσα στους γαλαζοκίτρινους και τον Αχιλλέα Καϊμακλίου...

"Είναι γεγονός ότι το ζευγάρι του Τελικού της Β1 σύμφωνα και με την συνολική εικόνα των ομάδων καθόλη την χρονιά, ήταν κάτι που το περίμεναν οι περισσότεροι. ΑΕΛ και Αχιλλέας Καιμακλίου ήταν οι πιο σταθερές ομάδες του Πρωταθλήματος και αναμένεται μια συναρπαστική σειρά Τελικών. Αντιμετώπισα και τις 2 ομάδες φέτος (2 την ΑΕΛ και 8 τον Αχιλλέα), πιστεύω οτι έχει ένα ελαφρύ προβάδισμα ο Αχιλλέας λόγω πλεονεκτήματος έδρας όμως απο την άλλη η ΑΕΛ έχει δείξει οτι μπορεί να κερδίσει σε οποιαδήποτε γήπεδο.

Και οι 2 ομάδες βασίζουν πολύ το παιχνίδι τους στο χαμηλό πόστ όπου είναι σημείο αναφοράς και για τους 2 με μια όμως διαφορά. Ο Αχιλλέας το κάνει περισσότερο για να δημιουργήσει απο εκεί ενώ η ΑΕΛ για να εκτελέσει. Επίσης η ΑΕΛ βασίζεται κατα πολύ στο ατομικό ταλέντο των καλαθοσφαιριστών της και στο γρήγορο παιχνίδι προσπαθώντας να κτυπήσει σε πρώτο χρόνο πριν προλάβει να οργανωθεί η αντίπαλη άμυνα.

Απο την άλλη ο Αχιλλέας παίζει ενα πιο κοντρολαρισμένο μπάσκετ και βασίζεται πολύ στις συνεργασίες και στο περιφερειακό σουτ με αρκετούς ικανούς σκόρερ στο ροστερ του. Σίγουρα οι 2 ομάδες βασίζουν το παιχνίδι τους σε 2 διαφορετικές φιλοσοφίες, θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε ποια ομάδα θα καταφέρει να επιβάλει το παιχνίδι της και να ελέγξει το ρυθμό του αγώνα όπου κατα την άποψη μου θα παίξει ρόλο στην έκβαση των Τελικών. Τέλος θα ήθελα να ευχηθώ καλή επιτυχία και στις 2 ομάδες, να μας χαρίσουν ωραίους Τελικούς και ο καλύτερος να κατακτήσει το Πρωτάθλημα".