Καρδιοχτύπησε αλλά… δίκαιη πρόκριση (φώτος)

Και τώρα Αούστρια Βιένης… Αν και αγχώθηκε στα τελευταία λεπτά η ΑΕΛ επικράτησε 2-1 της Progres και πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League. 

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη του σκορ στο 70’ ο Φιντέλις άνοιξε το σκορ, ενώ στο 82’ ο Φρανσουά ισοφάρισε σε 1-1. Στο 89’ ο Λαφράνς απέβαλε την αγχωτική διαδικασία πετυχαίνοντας το τελικό 2-1.

Με δέκα ποδοσφαιριστές αγωνιζόταν από το 79' η Progres λόγω αποβολής του Καραγιέρ σε σκληρό μαρκάρισμα στον Αιρόσα. 

Το www.kerkida.net σας μετέφερε LIVE όσα την αναμέτρηση στο "Αντώνης Παπαδόπουλος"...

Καλό ξεκίνημα με κέρδος έξι κόρνερ…
Με επιθετικές διαθέσεις μπήκε στο παιχνίδι η ΑΕΛ σε μια προσπάθεια να επιβάλει το ρυθμό της και έτσι να φτάσει στο πολυπόθητο γκολ. Το καλό της μπάσιμο μετουσιώθηκε σε έξι κερδισμένα κόρνερ που πέρασαν ανεκμετάλλευτα. Όλα αυτά με την συμπλήρωση 15 λεπτών.  

Το ίδιο σκηνικό…
Στη συνέχεια η εικόνα του αγώνα δεν διαφοροποιήθηκε αισθητά αφού η ομάδα του Μπρούνο Μπαλταζάρ ναι μεν είχε την κατοχή, δεν μπορούσε ωστόσο να φανεί ιδιαίτερα απειλητική από την αντίπαλη εστία. Έχοντας όμως το σκορ του πρώτου αγώνα υπέρ της ο χρόνο δούλευε γι’ αυτήν. 

Παρ’ ολίγον ζημιά στο 34’… 
Σταδιακά η Progres ξεθάρρεψε και προσπάθησε με την σειρά της να απειλήσει. Συγκεκριμένα, στο 34’ παραλίγο να κάνει τη ζημιά  σε σέντρα-σουτ του Μάρκες που έδιωξε με δυσκολία Βοζίνια. 

Με αυτά και με εκείνα η ώρα πέρασε και το α' μέρος βρήκε τις δύο ομάδες στο ισόπαλο 0-0. Αυτό που κρατά η ΑΕΛ είναι τα 11 συνολικά κερδισμένα κόρνερ. 74%-26% ήταν η κατοχή... 

Νωθρό ξεκίνημα και αλλαγή σκηνικού
Σε σχέση με το πρώτο, η ΑΕΛ μπήκε νωθρά και έδωσε το δικαίωμα στον αντίπαλο να την πιέσει. Στο 49’ μάλιστα  Progres δημιούργησε καλή ευκαιρία με  μονοκόμματο σουτ Καραπετιάν. Σωστά τοποθετημένος όμως  ο Βοζίνια απόκρουσε σταθερά την μπάλα. 

Αντίδραση και… ευκαιρία με Αρουαμπαρένα
Μετά την φωνές του Μπρούνο Μπαλταζάρ οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ ξύπνησαν και αντέδρασαν.  Έκαναν πιο γρήγορο το παιχνίδι τους και ανάκτησαν τον έλεγχο. Στο 57’ μάλιστα καταγράφηκε μεγάλη ευκαιρία όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Αβραάμ  ο Αρουαμπαρένα  από το ύψος της μικρής περιοχής δεν μπόρεσε να βρει στόχο. 

Κεραυνός Φιντέλις και… 1-0 στο 70’!
Εκεί που έδειχνε να τα βρίσκει σκούρα η ΑΕΛ κατάφερε να βρει τον τρόπο να πετύχει το πολυπόθητο γκολ και έτσι να αποβάλει το άγχος από πάνω της. Στο 70’ ο Φιντέλις είδε εκτός θέσης τον αντίπαλο τερματοφύλακα και με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα. 

1-1 με Φρανσουά και νέα δεδομένα στο ματς…
Αντί να γεμίσει με αυτοπεποίθηση η αποβολή στο 79’ Καραγιέρ, δημιούργησε αχρείαστο άγχος. Κάπως έτσι η διαχείριση του αποτελέσματος πήγε σχεδόν αμέσως στράφι αφού στο 82’ μετά από λάθος του Μιτρέα ο Φρανσουά πέτυχε το 1-1. 

Λύτρωση στο 89’ με Λαφράνς!
Ο Κέβιν Λαφράνς αν και αμυντικός έδωσε πάλι τη λύση! Στο 89’  μετά το σουτ του Ρεζέντε που απέκρουσε ο Σίνκερ ασταθώς, στην επαναφορά ο Λαφράνς με πλασέ σε κενή εστία έκανε το 2-1 μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς. Αυτό ήταν το τρίτο του γκολ στην Ευρώπη. Κάπως έτσι η ΑΕΛ καθάρισε τις όποιες πιθανότητες υπήρχαν να απωλέσει το εισιτήριο πρόκρισης στην επόμενη φάση του Europa League.

ΑΕΛ:  Βοζίνια, Αϊρόσα, Λαφράνς, Μιτρέα, Αβραάμ, Νικολάου (54' Φιντέλις), Σοάρες, Αρτούρ, Μέσκα (67' Αλνταϊρ), Σάσι, Αρουαμπαρένα (78' Ηλία)

Progres: Σίνκερ, Φόγκελ, Σνάιντερ (62'Λαφόν), Φρανσουά, Βάτσκα, Σοάρες (76' Σάλι), Φερίνο, Σ. Τιλ (69' Βογκέλ), Καράγιερ, Μάρκες, Καραπετιάν 

Κίτρινες: Σάσι / Μάρκες, Φερίνο, Σάλι
Κόκκινη: 79' Καραγιέρ

-Διαιτητής του αγώνα ορίστηκε ο Γάλλος Frank Schneider με βοηθούς διαιτητές τους συμπατριώτες του Julien Pacelli και Djemel Zitouni.

-Η ομάδα που θα πάρει την πρόκριση θα αντιμετωπίσει στον γ’ γύρο του Europa League την Αούστρια Βιέννης.

Ενημέρωση, φωτογραφίες, βίντεο, δηλώσεις, παρασκήνια... όλα μέσω της ιστοσελίδας μας σε επιχορήγηση της Bet On Alfa και του «Alexander College/University of the West of England the highest ranking UK University offering degrees in Cyprus».