ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ τώρα... για Τσίρειο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της αστυνομίας
 
 
Αναφορικά με ποδοσφαιρικό αγώνα ΑΕΛ – ΑΠΟΕΛ – τραυματισμός 14χρονου – συνελήφθη ένα πρόσωπο - 12/12/2017
 
Επεισόδια που οδήγησαν δύο φορές στην προσωρινή διακοπή του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των ομάδων ΑΕΛ – ΑΠΟΕΛ, είχαμε χθες βράδυ στο Τσίρειο στάδιο.
 
Έξι λεπτά πριν από τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, μερίδα οπαδών του ΑΠΟΕΛ, έριξαν κροτίδα στον αγωνιστικό χώρο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας 14χρονος, ο οποίος ήταν ορισμένος για την επαναφορά της μπάλας (Ball boy).
 
Ο αγώνας διακόπηκε για περίοδο 15 λεπτών και όταν επανάρχισε διακόπηκε εκ νέου, λόγω ρίψης αντικειμένων από μερίδα οπαδών της ΑΕΛ.
 
Κατά τη διάρκεια της δεύτερης διακοπής, αριθμός οπαδών των δύο ομάδων, εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο και συνεπλάκησαν, για να γίνει επέμβαση της Αστυνομίας για την απομάκρυνση τους. 
 
Μετά τη δεύτερη διακοπή, οι οπαδοί των δύο ομάδων αποχώρησαν από το γήπεδο. Κατά την αποχώρηση συνελήφθη 17χρονος, για τα αδικήματα της οχλαγωγίας και της μαχαιροφορίας.
 
Επίσης, ένας 54χρονος τραυματίστηκε στο πόδι, όταν σύμφωνα με τον ίδιο στην προσπάθεια του να αποφύγει επεισόδια κατά την αποχώρηση του από το γήπεδο, πήδηξε πάνω από κάποιο περιτοίχισμα.
 
Μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, όπου διαπιστώθηκε ότι υπέστη κάταγμα στον αριστερό αστράγαλο και αφού έτυχε των πρώτων βοηθειών, απολύθηκε. Στο Νοσοκομείο επίσης μεταφέρθηκε και ο 14χρονος, ο οποίος δεν διαπιστώθηκε να έχει οποιοδήποτε τραύμα, αλλά παραπέμφθηκε για περαιτέρω εξετάσεις.
 
Έξω από το στάδιο σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων, αλλά καταστάληκαν με την άμεση επέμβαση της Αστυνομίας.
 
Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων προκλήθηκαν ζημιές σε τρία αστυνομικά οχήματα και τέσσερα ιδιωτικά, καθώς επίσης και σε μια γυάλινη προθήκη καταστήματος. Περαιτέρω εξετάσεις για καταγραφή πιθανόν ζημιών (στάδιο – γύρω περιοχή) θα γίνουν σήμερα.
 
Μετά από σχετικές διαβουλεύσεις με όλους τους αρμόδιους, το παιχνίδι επανάρχισε γύρω στις 22.16 στην παρουσία 100 περίπου οπαδών και έληξε στις 23.05.