Στα ίδια σενάρια, η δεύτερη ευκαιρία!

Η ΑΕΛ έκανε αυτό που έπρεπε μετά από καιρό με προπονητή τον Ντούσαν Κέρκεζ. Επέστρεψε στις νίκες μετά από δύο ανεπιτυχή αποτελέσματα (Ανόρθωση/Απόλλωνα) και έκανε την πρώτη της νίκη σε ντέρμπι μετά από 11 αναμετρήσεις. Επικράτησε της Ομόνοιας με 2-1 και είναι έτοιμη να αλλάξει «προφίλ» ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Η απόδοση της έφτασε σε ψηλά επίπεδα και αυτό που δίνει αυτή τη στιγμή θετικά στοιχεία, είναι πως αλλάζει σιγά-σιγά το κλίμα στην ομάδα αλλά και ότι ο νέος προπονητής ξεκίνησε με νίκη στο ντεμπούτο του. Μια νίκη που αν μη τι άλλο έφερε άλλον αέρα στο «γαλαζοκίτρινο» στρατόπεδο και δίνει ελπίδες υλοποίησης του στόχου μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Στο μυαλό των «γαλαζοκιτρίνων» όμως αυτή τη στιγμή δεν είναι τίποτα άλλο παρά ο αγώνας του Σαββάτου(17:00) στο Τσίρειο στάδιο απέναντι στην Ανόρθωση.  Είναι ένας εξίσου κρίσιμος και πιθανότατα καθοριστικός αγώνας όπου πρέπει να παρουσιαστούν σοβαροί και έτοιμοι για να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα.

Κερδίζοντας, θα μειώσει τη διαφορά στους τρεις βαθμούς από την Ανόρθωση ενώ με συνδυασμό απώλεια της ΑΕΚ απέναντι στην Ομόνοια στο ΓΣΠ, τότε μπαίνει και πάλι στο δρόμο για την έξοδο στην Ευρώπη. Τα ίδια σενάρια κάναμε και πριν ένα μήνα, την τελευταία αγωνιστική της πρώτης φάσης, όταν η ΑΕΛ αντιμετώπιζε και πάλι την Ανόρθωση και είχε την ευκαιρία να μειώσει την διαφορά στους -2. Τώρα που έχει δεύτερη ευκαιρία να μειώσει στους -3, πρέπει να την αρπάξει και να μην την αφήσει και πάλι να κάνει φτερά.

Να υπενθυμίσουμε στο συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν επί εποχής Μπρούνο Μπαλταζάρ με αρχικό σχήμα Βοζίνια, Γουίλερ, Μιτρέα, Λαφράνς, Κυριάκου, Σίλβα, Σοάρες, Αβραάμ, Τόρες, Ρομάν Τεξέιρα όπου δέχθηκαν την ήττα με 1-0.

Ο προπονητής των «γαλαζοκιτρίνων» τώρα καλείται να συνεχίσει να μαζεύει βαθμούς. Έχει δύο μέρες περιθώριο για να οργανώσει την καλύτερη δυνατή 11αδα γι’ αυτό πρέπει να κοιτάξει προσεκτικά που αντιμετωπίζει προβλήματα η ομάδα και να την κάνει πιο αποτελεσματική. Εκτός πλάνων θα βρίσκονται οι Αντρέας Αβραάμ και Ντάνι Μπενίτεθ, που ταλαιπωρούνται από προβλήματα τραυματισμών.