Ένας αγώνας – μικρογραφία ΟΛΗΣ της χρονιάς…

Το Σαββατιάτικο (17/03) ντέρμπι, είναι και μια μικρογραφία της φετινής χρονιάς για την ΑΕΛ.

Η Λεμεσιανή ομάδα υποδέχθηκε στο «Τσίρειο» την Ανόρθωση όντας στο -6 και θέλοντας πάση θυσία την νίκη για να παραμείνει ζωντανή στην μάχη για έξοδο στην Ευρώπη.

Ξεκίνησε καλά, είχε την κατοχή της μπάλας και τον έλεγχο, πίεσε και έφτιαξε πρώτη καλές ευκαιρίες αλλά δεν μπόρεσε να σκοράρει. Στον αντίποδα, η Ανόρθωση χωρίς να απειλήσει ιδιαίτερα σκόραρε πρώτη και απ’ εκείνο το σημείο, ακόμα… ζητείται αντίδραση.

Ότι συμβαίνει συστηματικά από την αρχή της σεζόν δηλαδή. Στα παιχνίδια που η ΑΕΛ δεν θα μπορέσει να σκοράρει πρώτη και θα δει την αντίπαλη ομάδα να το πράττει, δεν μπορεί να αντιδράσει και να φτάσει στην νίκη. Ακόμα και σε παιχνίδια όπως το χθεσινό, στο οποίο η ομάδα του Ντούσαν Κέρκεζ όσο παρέμενε το 0-0, έδειχνε καλύτερη εικόνα και έμοιαζε να είναι πιο κοντά στο γκολ. Απ’ το γκολ του Σίντενφελντ και έπειτα, όλα τελείωσαν…

Και αυτό συμβαίνει για 12η φορά την φετινή περίοδο. 10ο παιχνίδι πρωταθλήματος (από 1 σε Κύπελλο και Ευρώπη) στο οποίο η Λεμεσιανή ομάδα καλείται να ανατρέψει σκορ. Μόνο τρεις φορές κατάφερε να… σώσει το Χ, καμία δεν κέρδισε.