Χριστάκης για Ερμή, Σόφο, ακαδημίες και άλλα (βίντεο)

Δημοσιογραφική διάσκεψη ενόψει του επαναληπτικού με τον Ερμή παραχώρησε το πρωί της Δευτέρας ο Χριστάκης Χριστοφόρου, ο οποίος μίλησε και για την συνεργασία με τον Αντρέα Σοφοκλέους αλλά και για τις ακαδημίες της ομάδας...

Μεταξύ άλλων ανέφερε αρχικά: "Ο επαναληπτικός στο Κύπελλο είναι ο μοναδικός μας στόχος για διάκριση. Μοναδικός απόντας είναι ο Λο Σάμπου και θα διαφανεί μέχρι την Τετάρτη αν θα είναι έτοιμος. Η πρόκριση θα κριθεί στο κατά πόσο θα σκοράρουμε και στο κατά πόσο θα είμαστε συγκεντρωμένοι".

Για την ανανέωση του συμβολαίου του Αιρόσα: "Ο Μάρκο δεν μπορούσε να μας βοηθήσει φέτος, όμως η νέα ΑΕΛ χτίζεται με αρχή τον Μάρκο. Θέλω να τον καλωσορίσω και είμαι σίγουρος οτι θα δώσει τα πάντα για να πετύχουμε τους στόχους μας. Ο Μάρκο περίμενε και με την βελτίωση που είδε, θέλησε να μείνει. Και για να σας πω την αλήθεια, μείωσε αισθητά το μπάτζετ του καθώς εκτίμησε την βοήθεια που του έδωσε η ομάδα. Έδειξε την αγάπη του προς την ομάδα και είναι έτοιμος για να μας δώσει πάρα πολλά με την νέα σεζόν".

Για την συνεργασία με τον Αντρέα Σοφοκλέους: "Ο πρόεδρος ανέλαβε την ευθύνη για τα λάθη του και βλέπω ότι προσπαθεί να βάλει γερές βάσεις για την συνέχεια. Πληγώνεται και να χαίρεται όπως ο κάθε ΑΕΛίστας, με την διαφορά ότι αυτός πληρώνει. Όλοι οι παίκτες είναι πληρωμένοι στην ώρα τους, αυτό είναι προς τιμήν του και μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε".

Για το εύκολο γκολ: "Όταν δεν έχεις το εύκολο γκολ τότε ανεβαίνουν για βοήθεια και οι αμυντικοί και μένεις πιο εύκολα εκτεθειμένος. Είναι κάτι που θα το κοιτάξουμε στην συνέχεια".

Για την 7η θέση στο πρωτάθλημα: "Κάποιες ατυχίες και η αδυναμία σε κάποιες κρίσιμες στιγμές δεν μας έδωσαν την δυνατότητα να διεκδικήσουμε κάτι περισσότερο".

Για τα ταλέντα στις ακαδημίες της ΑΕΛ: "Τα τελευταία χρόνια δεν υπάρχουν πολλά παιδιά στις ακαδημίες της ΑΕΛ που να ξεχωρίζουν. Την ερχόμενη βδομάδα έχουμε συνάντηση με τους υπεύθυνους για να δούμε πως θα συνεχίσουμε. Δεν υπάρχει πολιτική και πλάνο για τις ακαδημίες. Πρέπει να φέρουμε κάποιους νεαρούς από την δεύτερη ομάδα. Έμαθα να δουλεύω όχι μόνο για το παρόν αλλά και για το μέλλον. Θα σκέφτομαι ότι θα είμαι εδώ για τα επόμενα 5-10 χρόνια και θα δώσουμε προτεραιότητα στις ακαδημίες. Αν χρειαστεί θα φέρουμε κι από άλλες ακαδημίες νεαρούς Κύπριους".