Η μία για το πρώτο βήμα και η άλλη για πρόκριση

Αφήνουμε για λίγο στην άκρη το πρωτάθλημα και η προσοχή των ποδοσφαιρόφιλων επικεντρώνεται σήμερα στον θεσμό του Κυπέλλου.

Στις 17:30 στο «Αντ. Παπαδόπουλος», η Ανόρθωση φιλοξενεί το ΑΠΟΕΛ στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για την προημιτελική φάση. Με όπλο την έδρα η «Κυρία» θέλει να πετύχει… καθαρή νίκη, για να θέσει τις βάσεις για πρόκριση ενώ οι «γαλαζοκίτρινοι» θα επιδιώξουν αρχικά το εκτός έδρας γκολ και στην συνέχεια το θετικό αποτέλεσμα, που θα τους καθιστά φαβορί για την ρεβάνς του «ΓΣΠ».

Στις 19:00 στο «Αμμόχωστος», Ερμής και ΑΕΛ αναμετρώνται στον επαναληπτικό του 1-0 για την Λεμεσιανή ομάδα στον πρώτο αγώνα. Η ομάδα της Αραδίππου θέλει οπωσδήποτε γκολ, ίσως να χρειαστεί και πέραν των δύο ενώ βασικό ζητούμενο είναι το μηδέν στην άμυνα, που θα την διατηρεί στο παιχνίδι πρόκρισης μέχρι τέλους. Αντίθετα η ΑΕΛ αν δεν δεχθεί γκολ, τότε θα προκριθεί αυτόματα στα ημιτελικά όμως δεν αναμένεται να παραταχθεί με αμυντικογενή τακτική, αλλά να ψάξει το γκολ που θα απλοποιήσει την υπόθεση πρόκριση.