Για να μην τελειώσει η χρονιά απ' τις 4 Μαρτίου

Τα δεδομένα είναι απλά και ξεκάθαρα για την ΑΕΛ ενόψει του αποψινού αγώνα.

Η Λεμεσιανή ομάδα θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον Ερμή για τα προημιτελικά του Κυπέλλου, στην ρεβάνς της υπέρ τη νίκης με 1-0 στον πρώτο αγώνα.

Και τα δεδομένα έχουν ως εξής: Είτε δεν χάνει και η χρονιά συνεχίζεται, είτε χάνει και η χρονιά ολοκληρώνεται από τις 4 Μαρτίου…

Με… όπλο το 1-0 του αγώνα στο «Τσίρειο», η ομάδα του Χριστάκη Χριστοφόρου θα προκριθεί είτε με νίκη είτε με ισοπαλία με οποιοδήποτε αποτέλεσμα. Με ήττα 1-0 θα υπάρχει παράταση ενώ με ήττα με διαφορά ενός γκολ πέραν του 1-0 (2-1, 3-2 κτλ) και πάλι θα είναι κερδισμένη, λόγω των εκτός έδρας τερμάτων της. Ουσιαστικά αυτό που θα πρέπει να αποφύγει είναι η ήττα με δύο γκολ διαφορά.

Με δεδομένο ότι πλέον θα συμμετέχει στο δεύτερο γκρουπ του πρωταθλήματος, ουσιαστικά είναι η πρώτη ομάδα η οποία της έχει… κολληθεί η ταμπέλα της αδιάφορης. Το Κύπελλο είναι αυτό που την κρατά ζωντανή και αν δεν θέλουν να χαθεί το ενδιαφέρον από τις 4 Μαρτίου και να υπάρχει… κενό για 5-6 μήνες (μέχρι την έναρξη του νέου πρωταθλήματος συνήθως τέλη Αυγούστου), θα πρέπει σήμερα να εξασφαλιστεί η πρόκριση και η συνέχεια στον θεσμό του Κυπέλλου.