"Μέχρι τον στρατό ήμουν με την Ομόνοια... Το κόμμα ελάλησε!" (βίντεο)

Στην εκπομπή "Επίκαιρα" του Plus ήταν καλεσμένος τo βράδυ της Τρίτης ο Αντρέας Σοφοκλέους, ο οποίος είπε αρκετά ενδιαφέροντα...

Αν θα έβαζε το χέρι στη φωτιά ότι το πρωτάθλημα είναι καθαρό: "Συνήθως το πρωτάθλημα το παίρνει ο καλύτερος. Ανεξάρτητα πως εξελίσσονται διάφορες καταστάσεις, τα τελευταία χρόνια τουλάχιστον το παίρνει ο καλύτερος. Πέρσι χάσαμε από το ΑΠΟΕΛ περισσότερους αγώνες, χάσαμε το πρωτάθλημα. Εντάξει, έγιναν και κάποια άλλα που αν δεν γίνονταν μπορεί να κερδίζαμε το πρωτάθλημα άρα όποιος και αν το κέρδιζε στον τελευταίο αγώνα, θα ήταν δίκαια πρωταθλητής. Στον συγκεκριμένο αγώνα δεν έπαιξε ρόλο η διαιτησία, αλλά η τρέλα του οποιουδήποτε αποφάσισε να ρίξει την κροτίδα. Κάποιοι το εκμεταλλεύτηκαν και μαγκιά τους".

Γιατί ασχολήθηκε με το ποδόσφαιρο: "Όταν είσαι σε μια μικρή κοινωνία και ένα σωματείο ιστορικό κινδύνευε να κλείσει... Όταν ανάλαβα η ΑΕΛ ήταν κλειστή, χρωστούσε στους πάντες. Ή έπρεπε να αφεθεί να κλείσει ή κάποιος έπρεπε να πάρει αυτό το εγχείρημα".

Αν ήταν πάντα με την ΑΕΛ: "Όχι. Στην Κύπρο ιδιαίτερα στα χωριά της ορεινής ήταν τόσο πολιτικοποιημένη η ζωή που αν ήσουν αριστερός, έπρεπε να ήσουν με την Ομόνοια. Δεν είχες δικαίωμα επιλογής άλλης ομάδας, ούτε ήξερες άλλη ομάδα. Το κόμμα είπε και ελάλησε. Αν ήσουν δεξιός, θα ήσουν με το ΑΠΟΕΛ. Έστω και αν ήσουν στην επαρχία Λεμεσού, ο πατέρας σου σού έλεγε πως η ομάδα μας είναι η Ομόνοια. Αν ήσουν δεξιός, ΑΠΟΕΛ. Εγώ γεννήθηκα στο Πελέντρι, που είναι γνωστό πως είναι η μικρή Μόσχα, έχει πάρα πολλούς αριστερούς. Τότε ναι, ήμουν με την Ομόνοια".

Πότε άρχισε να υποστηρίζει την ΑΕΛ: "Όταν επέστρεψα από τις σπουδές, μετά τον στρατό. Η ΑΕΛ ήταν, είναι και συνεχίσει να είναι το μοναδικό σωματείο που δεν επιτρέπει οποιαδήποτε παρέμβαση. Δεν είναι αριστερή, είναι ομάδα της Λεμεσού. Οι ΑΕΛίστες πρώτα είναι ΑΕΛίστες και μετά οτιδήποτε άλλο! Χριστιανοί, δεξιοί, αριστεροί...".