ΠΑΡΝΤΟ: "Θέλω να διεκδικήσω ξανά τίτλους"

Το βραβείο Stoiximan Χρυσά Γάντια για την 6η περίοδο βράβευσης (1η-5η Αγ. Playoffs) παρέλαβε ο Urko Pardo αφού κράτησε ανέπαφη την εστία του στα 3 από τα 5 παιχνίδια (κάτι που έκανε κι ο Nauzet Pérez με τον οποίο μοιράστηκαν την πρωτιά). Ο τερματοφύλακας της Αλκής έδωσε στον ΠΑ.Σ.Π. την πιο κάτω συνέντευξη:

- Urko συγχαρητήρια, σε ποιους αφιερώνεις αυτό το βραβείο;
Σας ευχαριστώ. Το αφιερώνω σε όλους τους συμπαίκτες μου στην Αλκή και το προπονητικό τιμ. Η δουλειά που κάνουμε μαζί είναι πολύ σκληρή και επίσης για μια ομάδα όπως η Αλκή είναι πολύ πιο δύσκολο να κρατά το μηδέν στην άμυνα. Είμαστε μια ομάδα που ήρθε από την δεύτερη κατηγορία και παίξαμε ένα πολύ όμορφο και επιθετικό ποδόσφαιρο. Αυτό μας δυσκόλευε πίσω στην άμυνα αν και τώρα αρχίσαμε να το πετυχαίνουμε κι αυτό.

- Πως ήταν το πέρασμα σου στην Αλκή;
Μετά από αυτό που συνέβηκε το καλοκαίρι για μένα ήταν σημαντικό να βρω μια καλή λύση στα γρήγορα. Η Αλκή με βοήθησε να έχω μια πλήρη σαιζόν και νομίζω κι εγώ της το ανταπέδωσα. Ήταν μια αμοιβαία βοήθεια και είμαστε και οι 2 πλευρές πολύ χαρούμενες. Άρχισα να νιώθω και πάλι σε φόρμα και μέσα μου το συναίσθημα για να διεκδικήσω τίτλους κι επιτυχίες αναπτερώθηκε.

- Αν έμενες στο ΑΠΟΕΛ ίσως να το είχες πετύχει αυτό μετά τον τραυματισμό του Waterman.
Στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν ξέρεις. Παρά να έπαιζα στο ΑΠΟΕΛ λόγω του τραυματισμού του Waterman καλύτερα να ήμουν στην Αλκή και μην τραυματιζόταν. Κι εγώ πέρασα ένα δύσκολο τραυματισμό όταν ήμουν στο ΑΠΟΕΛ κι επέστρεψα πίσω δυνατός. Είναι αλήθεια ότι περίμενα καλύτερη επικοινωνία και χειρισμό από τους υπεύθυνους της ομάδας το καλοκαίρι, αφού δεν κράτησαν τις υποσχέσεις που μου είχαν δώσει. Είναι κάτι το οποίο όμως έχω ξεπεράσει και δεν κρατώ καμία κακία.

- Και τώρα ποια η επόμενη μέρα για εσένα;
Θέλω να διεκδικήσω ξανά τίτλους κι επιτυχίες. Θέλω να ξανανιώσω αυτό το συναίσθημα μέσα μου. Είμαι πολύ περήφανος που αγωνίστηκα στην Αλκή, που ήμουν μέλος αυτής της απίθανης ομάδας. Μια ομάδα ταπεινή, με επαγγελματίες και ποιότητα που κατάφερε τους στόχους της. Οι φιλοδοξίες μου όμως είναι για μια μεγαλύτερη ομάδα. Να παλεύω για τίτλο και Ευρωπαϊκά εισιτήρια.

- Λίγα λόγια και για την Εθνική Κύπρου.
Πρώτα από όλα θα θέλαμε να έχουμε όλους τους οπαδούς δίπλα μας. Κάνουμε μια νέα αρχή. Η Κύπρος έχει νεαρούς και ταλαντούχους ποδοσφαιριστές. Μπορεί πολλοί να μην πιστεύουν ή να μην το βλέπουν τώρα αλλά κατά τη γνώμη μου είμαστε ικανοί για επιτυχίες. Θα δουλέψουμε πολύ σκληρά και από το Σεπτέμβριο θα προσπαθήσουμε να πείσουμε τους πάντες για αυτό και να φέρουμε τον κόσμο δίπλα μας.