Το εντέκατο, οι "αιώνιοι" και ο Παύλου

Απέναντι στο ΑΠΟΕΛ, ο Ανδρέας Μακρής πέτυχε ένα εξαιρετικά δύσκολο γκολ, το εντέκατό του στο φετινό πρωτάθλημα.

Με πλάτη στην αντίπαλη εστία, ο νεαρός άσος… τσίμπησε την μπάλα με το εξωτερικό του ποδιού του, ξεγελώντας τον Χιώτη και δίνοντας προσωρινά προβάδισμα με 3-2 στην ομάδα του.

Αυτό το γκολ, ήταν το νούμερο 11 στο φετινό πρωτάθλημα για τον νεαρό άσο, κάτι που τον καθιστά ως τον πρώτο Κύπριο σκόρερ. Μάλιστα το επίτευγμα του παίρνει μεγαλύτερη αξία, αν αναλογιστεί κανείς αφενός την ηλικία του (μόλις 19 ετών) και αφετέρου το ότι δεν σκόραρε κανένα γκολ από το σημείο του πέναλτι.

Δύο φορές σημείωσε από δύο γκολ, με Δόξα και Αγία Νάπα εκτός έδρας και μία φορά σκόραρε απέναντι σε Αγία Νάπα, Νέα Σαλαμίνα, ΑΕΛ, Οθέλλο, Ερμή, Ομόνοια και ΑΠΟΕΛ. Σκόραρε κόντρα και στους δύο… αιώνιους της Λευκωσίας δηλαδή…

Στο περσινό πρωτάθλημα, πρώτος Κύπριος σκόρερ αναδείχθηκε ο Κούλλης Παύλου της ΑΕΚ με 12 γκολ και δεύτερος ο Νέστωρας Μυτίδης με 10 γκολ. αμφότεροι όμως είχαν το… πλεονέκτημα να αγωνίζονται στο β’ γκρουπ στα πλέι οφ, μένοντας μακριά από συνεχόμενα ντέρμπι.

Με το γκολ του απέναντι στο ΑΠΟΕΛ, ο Μακρής ανέβηκε στα 11 και βρίσκεται… ανάμεσα στους δύο παίκτες της ΑΕΚ. Με τέσσερα παιχνίδια να απομένουν, με ένα γκολ ισοφαρίζει τον Παύλου στα 12 και με δύο γκολ και πάνω, τον ξεπερνά…